Byggarbetsledare

Byggarbetsledare är den ingenjör som leder bygget ute på byggarbetsplatsen. På de större byggena finns fler byggarbetsledare som ansvarar för varsin del.

Byggarbetsledare bevakar att maskiner och material finns på plats och samordnar arbetet med de underentreprenörer som till exempel sköter om rör- och elinstallationer. Byggarbetsledare har ansvaret för att arbetet utförs enligt gällande ritningar och anvisningar och för att säkerhetsföreskrifterna följs.

Utbildning

Byggarbetsledare kan ha mycket varierande utbildningsbakgrund, men de flesta har någon form av eftergymnasial utbildning. Lämpliga utbildningar finns ofta inom Yrkeshögskolan.

Exempelvis kan du läsa till byggarbetsledare på Nackademin, KTH eller via distansutbildning på Hermods. Många har även börjat sin väg mot att bli arbetsledare som hantverkare, för att sedan vidareutbilda sig inom yrket.

Framtidsutsikter

Byggandet av bostäder har minskat, men bristen på byggarbetsledare kvarstår. Det kommande året väntas konkurrensen om jobben vara liten. På fem och tio års sikt väntas mycket liten konkurrens om jobben.

Lediga jobb

Vill du vara med på resan till ett mer socialt hållbart samhälle? Hos oss på Einar Mattsson finns en gedigen kunskap och bredd. Vi har en stor kompetens samlad i koncernen.

Om företaget Einar Mattsson

Einar Mattsson äger, förvaltar och utvecklar fastigheter samt bygger hus i Storstockholm. Vår verksamhet är organiserad i flera bolag som i sin helhet ägs av Einar Mattsson AB.

2021-06-24
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.   Läs mer.
Fråga oss