Trädgårdsskötsel

För att skapa fina utemiljöerna arbetar Einar Mattssons trädgårdsgrupp året runt med att planera ytorna, rensa, klippa, gräva och plantera. Gårdarna besöks varje vecka för att klippa gräs, vattna och kontrollera så att allt ser fint ut.

trädgrådsskötsel_960-500_4.jpg

På våren sopas allt grus upp och i rabatterna gödslas jorden, rensas och vänds med spade. När lökväxterna blommat över knyts blasten ihop så att näringen åter ska gå ner i löken, gräs skrapas bort mellan plattor och nedfallna kvistar och löv krattas upp. 

Under sommaren klipps gräset och blommorna vattnas. Fallfrukt från träden plockas upp och överblommade växter klipps ned eller byts ut.

Framåt hösten ska utemöblerna plockas in, slipas och målas för att vara fina nästa sommar. Löven grävs ned som gödning i planteringarna eller samlas in så att de inte virvlar in i portarna.

I oktober gör sig trädgårdsgruppen redo inför vintersäsongen. När snön faller skottar de snö framför portar och skapar framkomlighet till cykelrum, tvättstugor och soprum. 

trädgårdsskötsel_960-500_2.jpg

2021-06-24
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.   Läs mer.
Fråga oss