Trivselregler

För oss är det viktigt att du trivs med ditt boende och med dina grannar. En god granne visar hänsyn och har samtidigt tålamod med andras sätt att leva.

energispar_mingel.jpg

Ljudnivå

Tänk på ljudnivån så att du inte stör dina grannar. För att alla ska kunna sova ostört är det extra viktigt att det är tyst i huset från kl 22 på kvällen till 8 på morgonen. Tänk på att bollspel och höga ljud på gården kan störa dina grannar.

Husdjur

Du ansvarar för att ditt husdjur inte stör, skadar eller förorenar utrymmen i och runt fastigheten. Hundar ska vara kopplade i bostadsområdet.

Grillning

Att grilla är ett trevligt sätt att laga mat på sommartid men på grund av brandrisken får du inte grilla på balkong, altan eller precis intill huset.

Brandsäkerhet

Trapphuset kan vara en utrymningsväg vid brand och är viktig för sjuktransporter. Det är därför inte tillåtet att förvara barnvagnar, pulkor, cyklar eller annat i trapphusen och entréerna.

Balkong

Blomlådor måste sättas på insidan av balkongen så att de inte riskerar att ramla ner. Du får inte utan särskilt tillstånd sätta upp markiser eller antenner på fastigheten.

Rökning

Det är inte tillåtet att röka i fastighetens allmänna utrymmen eller kasta fimpar från fönster, balkong eller på gården.

Tvättstuga

Respektera de regler som gäller vid bokning av tvättstugorna samt för städningen efteråt. Tack för att du lämnar tvättstugan i god ordning.

Rent och snyggt

Tack för att du hjälper till att hålla rent i huset och på gården. Du får inte mata fåglar i närheten av huset då fågelmaten drar till sig råttor.

Sopsortering

Sortera gärna dina sopor och återvinn förpackningar, tidningar och grovsopor i rätt kärl på anvisad plats. Ställ inga soppåsar på marken.

Du som boende ansvarar även för att dina besökare följer reglerna.

 

kvinna med hund.png

Fråga oss