Bredband, tv och telefoni

Tillgången till internet och bredbandstjänster kan se lite olika ut i de hus som vi förvaltar. Kontrollera vad som gäller för huset du bor i.

Boende i BRF

Se information från ditt förvaltningsteam eller på bostadsrättsföreningens egen webbplats.

Om du har ett avtal och behöver teknisk support ska du kontakta din tjänsteleverantör.

Boende i hyresrätt

På ditt hyresavtal eller särskild fastighetsinformation från ditt förvaltningsteam framgår hur lösningen ser ut i huset du bor i.

Om du har ett avtal och behöver teknisk support ska du kontakta din tjänsteleverantör.

Boende i hyresrätt i ett hus som både ägs och förvaltas av Einar Mattsson

Du som bor i en lägenhet som ägs av Einar Mattsson har tillgång till ett supersnabbt fibernät. Fibernätet är öppet så att du själv kan välja leverantör för bredband, ip-TV och ip-telefoni. 

I din lägenhet sitter en fiberdosa med uttag för bredband, ip-tv och ip-telefoni.
På sidan av fiberdosan finns också ett uttag för tv-antennsladden. För att se grundutbudet på tv (SVT1, SVT2, TV4, TV6, Kunskapskanalen och Barnkanalen) kopplar du in din tv:s antennsladd i antennuttaget.

Så här beställer du bredbandstjänster
  • Koppla in dig och välj direkt. Ta en nätverkskabel och koppla in i uttaget. Surfa in på Zmarket.se och gå till beställningsportalen. Kontrollera att det är din adress som står i fältet ”Din adress”. Nu kan du jämföra och välja bland de tjänster som finns på din adress. Du kan självklart även surfa in från mobiltelefonen för att beställa. Då behöver du skriva in adress och lägenhetsnummer så visas vilka leverantörer som erbjuder bredbandstjänster i ditt hus.
  • Ring rådgivaren. Behöver du mer information om vad som passar just dig bäst, ringer du Bredbandsrådgivaren på 010-130 79 79. Bredbandsrådgivaren är en opartisk rådgivare som även kan hjälpa dig att komma igång.
  • Ring direkt till tjänsteleverantören. Om du redan vet vilken tjänsteleverantör du vill ha kan du ringa direkt dit och få hjälp med att komma igång.
Frågor om bredbandet

Har du frågor om din bredbandsuppkoppling eller ip-tv kontaktar du den tjänsteleverantör som du har valt. Vid felsökning ska du uppge objektnumret som finns på din hyresavi.

Frågor om tv via antennuttaget

Har du frågor om grundutbudet för tv via antennuttaget kontaktar du Einar Mattssons kundservice.

Så här ser fiberdosan ut som sitter på vardagsrumsväggen. På undersidan finns uttag för bredbandstjänster. På sidan finns uttag för antennsladden. Du kan behöva en adapter och en dämpare för att kunna koppla in sladden och för att bilden ska bli bra.

2021-06-24
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.   Läs mer.
Fråga oss