Einar Mattsson söker controller

Toppbild

Om tjänsten

Dina huvudsakliga ansvarsområden är att säkerställa ekonomistyrningen, tertial- och årsboksluten med tillhörande Styrelserapportering för koncernens bygg- och projektutvecklingsverksamheter. Arbetet sker i nära samarbete med VD för koncernens bygg- och projektutvecklingsverksamhet, projektchefer, projektutvecklare, platschefer samt övriga medarbetare på ekonomi.

Du kommer i huvudsak att arbeta med;

 • Aktivt stötta/bistå platschefer och projektchefer inom Einar Mattsson Byggnads AB i frågor rörande kostnadsstyrning och prognosarbete.
 • Aktivt stötta/bistå projektutvecklare inom Einar Mattsson Projekt AB i frågor rörande projektuppföljning, prognosarbete och kassaflödesanalys.
 • Säkerställa enhetliga prognoser för koncerninterna projekt.
 • Självständigt genomföra löpande ekonomirevisioner i pågående projekt.
 • Upprätta successiv vinstavräkning
 • Driva prognosgenomgångarna tillsammans med ansvariga chefer.
 • Självständigt planera och driva budgetprocessen för bolagen
 • Aktivt driva framtagandet av rutiner och processer som stödjer god ekonomistyrning i bolagen.
 • Aktivt delta och driva arbete i systemutveckling av affärskritiska system.
 • Introducera nya medarbetare i kostnadsstyrning av projekt och budgetarbetet.
 • Delta i ledningsgruppsarbete

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet från en liknande roll som controller eller revisor. Du har en akademisk examen som civilekonom eller motsvarande. Har du erfarenhet av bygg- och projektutveckling samt ett stort systemintresse är det meriterande. Du är en van användare av Excel då du kommer hanterar stora mängder data samt goda kunskaper i Officepaketet i övrigt.

Du är en ansvarstagande och analytisk person som drivs av arbetet med siffror samtidigt som du tycker om att arbeta både på en operativ och strategisk nivå. Du uppskattar att vara en del av en ambitiös och kunnig organisation där du har möjlighet att påverka och hitta nya effektiva lösningar. Du har även en naturlig fallenhet för att se helheten, god kommunikativ förmåga och en öppenhet för förändringar.

Om oss

Vi erbjuder en arbetsplats där du får stora möjligheter att sätta din egen prägel på ditt arbete och karriärutveckling med tillgång till koncernens breda och djupa kunskap. Du kommer till ett långsiktigt familjeägt bolag med rötterna i en entreprenörskultur som värdesätter din omtänksamhet, framåtanda och ditt engagemang. Efter nästan 90 år kan vi säga att vi är en stark aktör i alla konjunkturer, vi är långsiktiga på riktigt.
Du kommer ha din bas i nyrenoverade, ljusa och moderna lokaler i hjärtat av Södermalm. Vi ser fram emot att få höra från dig.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Einar Mattsson med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på telefon: 0707- 51 93 43 eller via mail: marie.kallstrom@jurek.se Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via www.jurek.se.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om oss

Våra värderingar

För oss är innovation, hållbarhet och ett personligt bemötande viktigt för att vi ska kunna förverkliga våra långsiktiga mål. 

Om oss

Våra medarbetare

På Einar Mattsson arbetar idag nästan 320 personer och styrkan i koncernen ligger i våra medarbetares samlade kompetens. Vi är alla med och skriver nästa kapitel i Stockholms och koncernens historia.

Fråga oss