Renovera lägenheten

Fastighetsägaren ansvarar för att reparationer och underhåll utförs vid behov. Du kan också måla och tapetsera själv, men arbetet måste vara fackmannamässigt utfört.

Visst lägenhetsunderhåll ingår i hyran

Om du anser att något behöver åtgärdas behovsprövar vi dina önskemål. Vårt beslut påverkas av bland annat lägenhetens skick och hur planen ser ut för fastigheten och området i stort.

I vår service ingår också att vi felsöker och reparerar när något är trasigt. Vi tätar fönster och dörrar samt reparerar kyl och frys.

Om du vill renovera själv

  • Det är tillåtet att måla och tapetsera väggar i lägenheten men det är viktigt att arbetet utförs på ett fackmannamässigt sätt.
  • Tycke och smak varierar, därför är det viktigt att du väljer neutrala färger och mönster som även kan passa nästa hyresgäst. På så sätt undviker du att betala för återställning av väggarna när du flyttar. Stäm gärna av med oss på Einar Mattsson innan du målar. Du kan också få värdefulla råd från experterna i färgaffärerna.
  • Om du vill renovera mer än att måla och tapetsera i lägenheten måste du få godkänt av oss. Kontakta oss om du har frågor eller är osäker på vad som är tillåtet att göra.

Om du vill spika och skruva upp saker på väggarna

  • Tänk efter före och måtta så noggrant som möjligt innan du gör hål i väggarna. Du behöver återställa väggarna den dag du flyttar från lägenheten.
  • Om du måste göra ett hål i en tapetserad vägg, gör först ett snitt i tapeten. Vik undan fliken och borra eller spika hålet i väggen bakom. När du inte längre vill ha hålet är det bara att limma tillbaka tapetfliken på plats.
  • I badrummet är det inte tillåtet att göra hål i väggarna då du förstör tätskiktet.

renovering.jpg

Fråga oss