Värmen i lägenheten

På vintern ska värmesystemet se till att det är minst 20 grader i din lägenhet. Om du upplever att det är kallt kan du kontrollmäta temperaturen. Är temperaturen lägre än 20 grader i ett par dagar gör du en felanmälan till oss.

Uppvärmning till 20 grader på vintern

  • Vid övergången mellan sommar och höst kan det ta lite tid innan det blir varmt i huset. Då är det bra att ha lite tålamod.
  • Håll fritt framför elementet. En soffa eller tjocka gardiner framför elementet kan hindra värmen att stråla ut i rummet.
  • Luftventiler vid fönstret ska vara öppna så att det kommer in frisk luft. Luften värms upp av elementen och sprids i lägenheten.
  • Du kan kontrollmäta temperaturen i midjehöjd i mitten av rummet. Kontrollera temperaturen några dagar i följd. Om det är lägre än 20 grader under flera dagar gör du en felanmälan till oss.


Om det blir höga sommartemperaturer

Vid en värmebölja kan du enligt Folkhälsomyndigheten behöva acceptera att det blir riktigt varmt i lägenheten. Det finns några saker som du kan göra för att få svalka.

Allmänna råd vid värmeböljor är att:
  • dra ner persienner eller dra för gardiner på dagen för att skydda mot den värmande solen
  • vädra rejält på kvällen när utomhusluften är något svalare 
  • lägga lakan i en påse i frysen en stund för att kunna bädda med svala lakan
  • dricka ordentligt med vatten
Godkänd ventilation
Vi som fastighetsägare ser till att ventilationen är tillräcklig och genomför enligt myndighetskrav regelbundet ventilationskontroller i alla våra hus.
 
I många äldre hus består ventilationen av självdrag med tilluftsventiler i fönster och frånluftsventiler i badrum och kök. Se till att ventilerna alltid är öppna så att det blir ett luftflöde genom lägenheten.
2021-06-24
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.   Läs mer.
Fråga oss