Förvaring i förråd

Har du koll på dina saker som du har i förrådet? Är de skyddade mot skadedjur som mal eller om det skulle inträffa en vattenläcka? Här får du tips om förvaring i lägenhetsförråd.

Även om vi gör vad vi kan för att hålla helt, rent och snyggt i fastigheterna, händer det tyvärr att förråd drabbas av oförutsedda händelser. En mal kan ta sig in via ett öppet fönster eller spridas från en kartong med kläder. Extremväder kan göra att vatten tränger sig in och en borrning i gatan, eller sprängning för tunnelbanan kan orsaka att ett rör spricker.

Det finns några enkla knep för att minska risken att dina saker skadas om förrådet drabbas av skadedjur eller vattenläckage.

Förvara på hyllor och i plastlådor
  • Förvara dina saker en bit upp från golvet, t ex på en hylla. Ställ inte pappkartonger direkt på betonggolvet.
  • Använd plastlådor med lock.
  • Textilier kan med fördel förvaras i vacuumpåsar. Då tar de mindre plats och är skyddade.
Håll god ordning
  • Det är lätt att det blir fullt i förrådet och att man till slut staplar sakerna på varandra. Förebygg problem genom att städa förrådet.
  • Saker du inte längre behöver kan du skänka eller sälja.
  • Trasiga möbler, madrasser och annat ska lämnas på närmaste återvinningscentral. Se svoa.se. Har du inte bil för att köra sakerna dit, kan du använda någon av de transporttjänster som finns idag.
Minska risken för stöld
  • Minska risken för stöld genom att inte ”skylta” med värdefulla saker eller helt enkelt inte förvara sådant som är dyrt och eftertraktat i ditt förråd.
Har du en gällande hemförsäkring?

Det du förvarar i ditt förråd omfattas av din hemförsäkring. Stäm av med ditt försäkringsbolag vilka regler som gäller för dig.

Det kan också vara bra att tänka på att saker som har affektionsvärde kan har större värde för dig personligen än vad ett försäkringsbolag kan ersätta dig för.

Fråga oss