Nyproduktion Referens

Älvängen

Norra Djurgårdsstaden

Älvängen

I anslutning till Bobergs Torg i Norra Djurgårdsstaden har vi upprättat 77 bostäder i Brf Älvängen. Lägenheterna är bostadsrätter.

Om projektet

Norra Djurgårdsstaden blir en stadsdel med stark miljöprofil. Stockholms stad har satt upp övergripande ekologiska mål för en klimatanpassad stadsdel som ska vara fossilbränslefri år 2030. Det innebär bland annat krav på hög energieffektivitet i såväl kontorsbyggnader som bostäder, system för hållbar sophantering, bilpooler och goda möjligheter att ladda elbilar i området.

Alla hus som byggs i Norra Djurgårdsstaden måste leva upp till Stockholms stads höga miljökrav, men Einar Mattsson har gått ännu längre där energiförbrukningen i Brf Älvängen ligger under 55 kWh/kvm/år, vilket går utöver stadens krav. Bland annat återvinns värme från både luft och spillvatten i huset. Utöver de positiva miljöeffekterna är även boendekostnaderna för uppvärmningen låga. Separat mätning av el och vatten gör boenden i Brf Älvängen har full koll på sin energiförbrukning.

Fakta

  • Madängsgatan 22, Storängsgatan 3 Adress:
  • Norra Djurgårdsstaden Område:
  • 77 Bostadsrätter:
  • 1 Lokaler:
  • 2013-2014 Byggår:
  • 5520 m2 Yta:
  • Bostadsrätt Typ:
2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss