Fördelar med att köpa nyproduktion

Köp lägenhet / Sex fördelar med att köpa nyproduktion

Fördelar med att köpa nyproduktion

Dags att köpa ny lägenhet? Då behöver du först bestämma om du ska köpa begagnat eller nyproduktion. Vi på Einar Mattsson har lång erfarenhet av bostadsbyggande i Stockholm och för oss är givetvis nyproduktion det bästa alternativet.

Det finns flera fördelar med att köpa en nyproducerad lägenhet istället för begagnat. Bland annat undviker du tidskrävande och nervösa budgivningar samtidigt som du kan planera din flytt i lugn och ro då tiden från köp till inflyttning ofta är längre fram i tiden, jämfört med att köpa begagnat.

Nedan listar vi sex fördelar med att köpa nyproduktion från Einar Mattsson. Vill du veta mer om var i Stockholm vi bygger bostadsrätter just nu hittar du mer information här.

Fördelar med nyproduktion

Ingen budgivning

Gemensamt för all nyproduktion är att du köper lägenheten till fast pris – du slipper därmed nervösa och tidskrävande budgivningar där priset drar iväg mer än du tänkt dig. Av den anledningen är det enkelt att köpa nyproduktion, du vet vad totalkostnaden blir och kan i lugn och ro planera både köp och ekonomi.

Känslan av att vara först

Det är något speciellt med att vara först med att bo i en ny lägenhet. Ingen har bott där tidigare och du kan sätta din egen prägel på bostaden direkt från start. Vi vågar påstå att det är lite samma som den där omtalade ”nybilskänslan” – allt är nytt och fräscht.

Hög standard på material och utrustning

Den höga standarden på nyproduktion från Einar Mattsson är ett av våra signum. Bostäderna är utrustade med moderna hjälpmedel som ugn och mikro, induktionshäll och både tvätt- och diskmaskin, alternativt kombimaskin. Vi väljer material med hög kvalitet som ska hålla över en lång tid framöver. Med andra ord, modernt och förberett för ett enkelt och bekvämare liv.

Trygghet och garantier

Vi vill att du ska känna dig trygg med ditt bostadsköp och med den kvalitet vi levererar i våra nya hem. Inför inflyttningen besiktas utförda arbeten av en oberoende besiktningsman och du som köpare får möjlighet att vara med och lämna synpunkter vid ett besiktningstillfälle. Vid behov sker en uppföljande besiktning cirka två månader efter tillträdet. En uppföljning sker också cirka 2 år efter godkänd slutbesiktning. Einar Mattsson erbjuder ytterligare 3 års garanti, alltså totalt 5 år till dig som kund.

Hållbara hus för ett klimatsmart liv

Einar Mattsson är medlem i Sweden Green Building Council, en förening som driver ett miljöcertifieringssystem där en nyproducerad byggnad kan få betyget Brons, Silver eller Guld. Att bli certifierad innebär särskilda krav på bland annat fastighetens energiåtgång, innemiljö och vilka byggnadsmaterial som använts. Vi strävar alltid efter guld. Läs mer om certifieringen här.

Du som vill minska kostnader och miljöbelastning ska ha lätt att följa energiförbrukningen. Därför har Einar Mattsons lägenheter individuell mätning av el- och vattenförbrukning.

Planera din flytt i lugn och ro

Att köpa nyproduktion behöver inte vara en stressig process. Ofta är tiden från köp till inflyttning längre fram i tiden jämfört med att köpa begagnat. Du kan därför i lugn och ro planera flytten från din nuvarande bostad. Dessutom håller vi dig uppdaterad om vad som händer fram till ditt tillträde och ser till att din kundresa blir så enkel och smidig som möjligt.

Fråga oss