Nyproduktion Referens Vår fastighet

Taklampan 1

Hammarbyhöjden

Prisbelönad nollenergifastighet i Hammarbyhöjden.

Taklampan 1

Nollenergihusen i kvarteret Taklampan vann priset "Framtidens fastighet 2017". Husen, som består av 64 hyresrätter, genomsyras av ett miljötänk och projekterades för Miljöbyggnad Guld.

Om projektet

Den klimatsmarta fastigheten ligger bland äldre bebyggelse längst in på Finn Malmgrens väg. Takvinklarna på husen är utformade för att maximera antalet soltimmar och därmed generera mesta möjliga energi. Husens energisystem och täta konstruktion ger låga värmeförluster. Exempelvis används ventilationssystemet för uppvärmningen av husen så att energi återvinns.

De 64 lägenheterna består av yteffektiva tvåor och treor, men även fyror. Sex av lägenheterna ingår i ett gruppboende. Taklampan utsågs på Fastighetsmässan till "Framtidens fastighet 2017" och var nominerad till Solenergipriset 2018.

Fakta

  • Finn Malmgrens väg 116-118 Adress:
  • Hammarbyhöjden Område:
  • 64 Hyresrätter:
  • 2016 Byggår:
  • 6475 m2 Yta:
  • Hyresrätt Typ:
2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss