Nyheter / 2024 / ”Jag tar lärdom av alla här” — fredagsporträttet med Adam Svensk
2024-03-22

”Jag tar lärdom av alla här” — fredagsporträttet med Adam Svensk

Med entusiasm och pigg blick tar Adam Svensk sig an sina uppgifter som trä-hantverkare. Han har ordning och reda omkring sig och är en omtänksam person. Nästa resa går troligtvis mot Kanarieöarna när möjlighet ges. Lär känna vår snickare Adam i veckans fredagsporträtt:

snickare Adam Svensk.jpgFoto: Erika Norell/Einar Mattsson

Hur började din jobbresa på Einar Mattsson?– Jag började på praktik i Einar Mattsson-koncernen redan på gymnasiet. Jag fick anställning direkt efter gymnasiet och jobbade några år. Började sedan på ett annat företag där jag var i tre år, men är tillbaka igen sedan förra året.

Vad/vem fick dig att vilja bli hantverkare?– Jag vet inte riktigt. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att snickra och fixa.

Vilken är din favoritarbetsuppgift?– Jag brukar säga att jag inte har någon favorit. Det roligaste är att rotera och inte bara göra samma sak hela tiden. Det viktigaste för mig är att jag har roligt på jobbet och har bra folk omkring mig.

Vad har du för roll om tio år?– Just nu så tycker jag att det är så roligt att jobba som snickare, så jag skulle kunna tänka mig att jag fortfarande är det om tio år. Men jag stänger absolut inte några dörrar för annat.

Varför ska du köpa eller bo i ett hus som Einar Mattsson byggt?– För att det är byggt av ett bra företag, på ett bra sätt med bra material och av bra människor.

Vad är det som gör Einar Mattsson till en bra arbetsgivare?– När jag började här så blev jag väldigt bra mottagen. Dessutom så fungerar allt kring ens anställning.

Vilken är din bästa egenskap?– Jag skulle säga att jag är väldigt lätt att komma överens med, jag hoppas att jag upplevs trevlig och omtänksam. Runt mig är det också ordning och reda, vilket jag vet uppskattas.

Vilken är din sämsta egenskap, och hur hanterar du den?– Jag tycker om prylar. Så det är nog att jag köper för många saker.

Vem ser du upp till yrkesmässigt här?– Det är ingen speciell jag ser upp till, jag tar lärdom av alla.

Hur ser en ledig favoritdag ut?– En ledig favoritdag så är jag nog på landet och tar det bara lugnt. Det bästa är att vara där på sommaren när det är varmt och vi kan sitta på bryggan och bada i havet.

Vad har du för intressen?– Att spela gitarr. Jag gillar också att vara ute i skogen på landet och fälla träd. Det är roligt att kunna snickra lite på fritiden också.

Vart går nästa resa?– Jag skulle vilja resa till Gran Canaria igen. Jag har inte varit utomlands sen innan covid, så det börjar bli dags. Jag tycker att det är bästa stället att åka till utan att behöva flyga så långt.

Berätta något vi inte vet om dig.– Jag började spela gitarr i somras. Jag tar privatlektion en gång i veckan för att bli gitarrmästare.

Fråga oss