Nyheter / 2024 / Einar Mattssons långsiktighet uppskattas
2024-05-02

Einar Mattssons långsiktighet uppskattas

Bostadsbyggandet har i praktiken tvärbromsat och det är ett fåtal som fortfarande startar och genomför projekt. En nyckel till att Einar Mattsson kan gå mot strömmen är att vi under många år förberett oss väl, och därför kan vi rikta energin framåt. Grunden är för oss en stabil ekonomi, där vi kontinuerligt investerar och försöker göra den långsiktigt bästa affären vid varje tidpunkt. När marknaden går spikrakt uppåt är det givetvis svårt att hålla emot. Då gäller det att fortsätta tro på vad som krävs för att en kalkyl ska gå ihop, och inte förlora sig i vart marknaden springer.

Stefan ränk koncernchef einar mattsson 24.jpgFoto: Åke Gunnarsson/VUE

Omvänt har vi också ett långsiktigt synsätt på den ekonomiska tryggheten för de som hyr lägenhet eller köper bostadsrätt av oss. För nyproducerade hyresrätter tillämpar vi framgångsrikt en egenutvecklad hyresmodell där hyresgästen är försäkrad om hur hyresutvecklingen kommer att bli under de kommande tio åren. De som flyttar in hos oss vet precis vilken hyra de ska betala varje månad under dessa år. Modellen är mycket uppskattad av hyresgästerna, och har även väckt intresse hos många andra i vår bransch, i synnerhet nu då det gamla systemet med presumtionshyror inte fungerar.

Till bostadsrättskunder erbjuder vi en låne- och räntekostnadsgaranti som gör att lånen i föreningen anpassas till räntekostnaden. Liksom hyresmodellen är det ett koncept som vi utvecklat tidigare, men som vi nu använder systematiskt och är en bidragande faktor till att vi lyckades med försäljningen även 2023, trots marknadsläget.

– Som alla andra jobbar vi hårt. Jag upplever att organisationen präglas av en grundad och målmedveten energi, det finns en framåtanda och en tro på det vi gör. Vi vet att vi har förmågan att fungera även i bistra tider. Vi fortsätter investera, vi säljer bostadsrätter, vi rekryterar nya medarbetare och arbetar hela tiden för att bli bättre, säger koncernchef Stefan Ränk.

Läs mer om Einar Mattsson pågående och kommande projekt, hyresmodell och låne- och räntekostnadsgaranti.

Fråga oss