Nyheter / 2024 / Einar Mattsson tar intryck av kulturhistoriska värden och ökar tryggheten i moderniseringen av Slakthusområdet sida
2024-05-13

Einar Mattsson tar intryck av kulturhistoriska värden och ökar tryggheten i moderniseringen av Slakthusområdet sida

Slakthusområdet var en gång det ställe där Sveriges modernaste och största slakterier låg. Sedan har andra verksamheter funnits där och nu handlar det om att nå Stockholms stads mål om att skapa återskapa en plats med där bostäder, företag, fokus på mat, kultur och upplevelser samsas. Inte bara för de boende i området utan också för alla stockholmare.

Einar Mattsson bygger i slakthusområdet illustration.jpgIllustrationsbild över ett av trapphusen i kvarteret Einar Mattsson ska bygga

– I Slakthusområdet pågår omvandlingen för fullt och framöver startar även byggandet i Kylrumskvarteren där Einar Mattsson ska bygga uppföra 99 väldesignade hyresrätter för eget ägande och förvaltning. Redan i dag har Einar Mattsson bostäder i närheten i Enskede Gård, som ligger kant i kant med det kvarter där där Einar Mattsson ska bygga nytt, berättar Eric Dahlén, projektutvecklare på Einar Mattsson Projekt AB.

Slakthusområdet planeras blir en ny dynamisk stadsdel med 9 000 nya arbetsplatser, 4 000 nya bostäder och en ny tunnelbanestation. Området ska stå helt färdigt 2033.

– Einar Mattssons projekt kommer att ha lägenheter i blandade storlekar, från ett till med ett upp till fyra rum och kök. Kvarteret planeras med mellan fem och tio våningar fördelade i ett tiovåningshus med loftlägenheter högst upp. I bottenvåningen planeras två lokaler. Einar Mattssons projekt ingår i områdets tredje etapp. Det blir spännande att bygga nytt och samtidigt försöka bevara de kulturhistoriska värdena i kvarteret i vår arkitektur. Vi kommer att synliggöra det i materialvalen, bland annat med fasaderna i tegel med klinkerinslag. Det går att gestalta på många sätt, berättar Eric Dahlén.

Einar Mattssons kvaliteter stärker området

Eric arbetade tidigare på Stockholms Stads Exploateringskontor med just Slakthusområdet och är därför väl insatt i planer och tankar kring stadsutvecklingen byggnationen här strax söder om Södermalm. Einar Mattsson stärker sin långsiktiga närvaro i området och tillför det typiska för fastighetskoncernen Einar Mattsson; välbyggda och välplanerade lägenheter med kvalitetsmaterial, nöjda hyresgäster och en synlig och märkbar fastighetsförvaltning. Slakthusområdet kommer att ha en stor genomströmning av många besökare, där Einar Mattssons närvaro bidrar till trygghet och ordning och reda för de boende.

Slakthusdagen firas 18 maj

Slakthusdagen firas den 18 maj klockan 12.00-16.00 med en stor mängd aktiviteter, uppträdanden och vandringar i området. Du hittar hela programmet på Stockholms stads webbplats här. 

Fråga oss