Nyheter / 2024 / ”Det är väldigt mycket som händer hela tiden i vår koncern som både bygger, äger, utvecklar och förvaltar” — fredagsporträttet med Marcus Asp
2024-03-08

”Det är väldigt mycket som händer hela tiden i vår koncern som både bygger, äger, utvecklar och förvaltar” — fredagsporträttet med Marcus Asp

En onlinesplare i världsklass hanterar våra hyresgästers och kunders frågor med finess. Marcus Asp är killen med det alltid glada leendet som jobbar hårt för att kunna ge bra service i telefon, i e-posten och i sina administrativa uppgifter. Vad han har för koppling till Björn Borg får du veta om du läser dagens fredagsporträtt:

Markus Asp.jpgFoto: Erika Norell

Berätta, hur hamnade du i Einar Mattsson-koncernen? 
– Jag blev rekryterad av ett bemanningsföretag via LinkedIn. De sökte en konsult för ett uppdrag som sommarvikarie på Einar Mattssons Servicecenter under sommaren 2022. Efter sommaren fick jag förlängt uppdrag. Det landade sedan i en tillsvidareanställning.

Vad är det bästa med att jobba på Einar Mattsson?
– För mig blir det omöjligt att inte nämna mina kollegor som jag arbetar med dagligen. Här finns en familjär känsla som genomsyrar hela bolaget, som jag inte har upplevt på något tidigare jobb. I kombination till stämningen finns en väldigt djup och bred kunskap.

Varför är det roligt att jobba just i fastighetsbranschen? 
– Det är väldigt mycket som händer hela tiden, speciellt för vår koncern som både bygger, äger, utvecklar och förvaltar. För vår del på Servicecenter är det en konstant hantering av ny information som flödar in. Vi försöker sedan omvandla den för att det ska bli så enkelt som möjligt för slutkunden att få ett bra svar. Så det är utmanande på ett kul sätt.

Hur ser du på din karriär framåt?
– Det är jättesvårt att svara på. Jag gillar kundkontakten och känner att jag inte vill byta bort den. Samtidigt så är jag intresserad av alla tekniska fastighetsbitar som vi inte hanterar på Servicecenter. Så vem vet, kanske har jag en mer teknisk roll av något slag framöver?

Vad är viktigast när du jobbar med service? 
– Jag skulle säga att det viktigaste handlar om att lyssna på vad personen säger, ha kunskap om hur du kan hjälpa till och sen agera så att det blir så smidigt för personen som möjligt.

Vad är det för känsla en hyresgäst eller kund ska ha efter möte med Einar Mattsson?
– Kunden ska känna att den har blivit väl bemött i samtal med oss. Det vill säga att vi har lyssnat, visat förståelse för personen och skapat en rimlig lösning för inringaren, oavsett om det är något vi kan avhjälpa på Servicecenter eller om det är något som ska till en annan avdelning.

Hur ser en drömdag på jobbet ut för dig? 
– En drömdag i min värld är att lämna kontoret och veta att jag är i fas med det som ska göras. Eftersom servicecenter hanterar många administrativa delar, så kan det bli stressigt att hinna med allt, då vi samtidigt hanterar alla inkommande samtal och mejl.

Vem beundrar du inom koncernen?
– Det är en tuff fråga att svara på. Jag beundrar många här, jag vill ändå nämna Emma La Fontaine. Hon har varit en klippa för mig sedan min första dag här. Hon är alltid glad och motiverande, oavsett om det är stressigt, massa utredande eller så. Jag var helt ny i branschen när jag började här, vilket då kändes som en rejäl uppförsbacke. Tack vare Emma skapade hon förutsättningar så att jag kunnat utvecklas till den medarbetare jag är här idag.

Vad har du för intressen? 
– Utöver katten Junie som står för väldigt mycket av min fritid, är det mycket matlagning, gym, fotboll och datorspel. Just nu är det ganska tungt att titta på fotbollen som ”bajare”, men jag åker såklart till Tele2 Arena varje match och supportar laget. Datorspelandet är något som alltid har gett mig väldigt mycket. Just nu känner jag att jag spelar för lite för att vara så bra som jag vill vara.

Vilken plats i världsrankingen har du på onlinespel?
– Av de drygt 35 miljoner spelare i Europa som finns, så ligger jag i den allra översta procenten i toppen. Just nu spelar jag i stort sett bara League of legends.

Varför just spelet League of legends? 
– Jag har spelat det sedan jag var 13 år gammal. I korta drag utspelar det sig på en stor spelplan med två lag med fem spelare var. Målet är att förstöra det andra lagets bas via tre banor och skog. Till vårt förfogande har vi drygt 160 olika karaktärer med olika förmågor att välja emellan, vilket skapar många olika sätt att spela på.

Vilken roll antar du när du spelar?
– Med stor risk för att låta nördig så spelar jag två olika roller i LoL, League of legends. Där är jag ADC, Attack Damage Carry, och Support. Att spela ADC innebär att agera spjutspets och att i många aspekter vara den avgörande faktorn till en vinst eller förlust. Support handlar mer om att konstant skapa förutsättningar för att samtliga spelare i laget ska kunna utföra sina uppgifter. Ungefär som en innermittfältare i fotbollssammanhang.
Nuförtiden skulle jag säga att jag spelar mer support, då jag upplever det betydligt mer bekvämt att förutse händelser och arbeta proaktivt, snarare än att spela reaktivt under press.

Om du tvingas se en och samma film 20 gånger i rad, vilken skulle du välja?
– Jag skulle nog ändå välja The Holiday, trots det faktum att det är en julfilm. Kortfattat så handlar det om två kvinnor som byter hem. Det för med sig massa kärlek och konflikter. En film som man blir lika blödig över varje gång. Annars ligger Johan Falk-filmerna mig nära hjärtat. Jag kan citera det mesta ur dessa filmer, haha.

Berätta något få vet om dig.
– Jag har spelat tennis med Björn Borg när jag var väldigt liten. Enligt mig så vann jag, men ni får fråga honom om det verkligen stämmer. 

Fråga oss