Nyheter / 2024 / ”Det är en genuin känsla av omtanke här”— fredagsporträttet med Eva Hammarberg
2024-02-02

”Det är en genuin känsla av omtanke här”— fredagsporträttet med Eva Hammarberg

Få har ett så variationsrikt CV som vår tekniska förvaltare Eva Hammarberg. Med sina tekniska kunskaper, IT-kompetens och sina andra kunskaper har hon lätt att förvalta hus på ett bra sätt. Att jobba på Einar Mattsson, ha fina och kunniga kollegor och få hantera sekelskifteshus är något Eva tycker är riktigt roligt. Läs mer i dagens fredagsporträtt:

Eva Hammarberg teknisk förvaltare.jpgFoto: Erika Norell/Einar Mattsson

Hur såg din yrkesbana ut innan du kom till Stockholms största privata fastighetskoncern?
– Det har varit en lite brokig bana. Jag har jobbat som postmästare, lastbilsmekaniker, IT-specialist, varit office manager, sedan fastighetstekniker och är nu teknisk förvaltare.

Vad fick dig att vilja jobba för Einar Mattsson?
– Jag sökte jobbet då en tidigare kollega jobbat där och hade bara gott att säga om koncernen. Det är en genuin känsla här med en omtanke om fastigheter och personal i företagskulturen.

Vilka är de största fördelarna med att jobba här?
– Att du känner dig välkommen och att det finns en otroligt stor kompetens hos medarbetarna här.

Många drivs av någon revansch i livet. Gör du det?
– När jag jobbade i ett kommunalt bolag tidigare, tog de inte tillvara den kompetens jag hade. Jag vill visa att det går att hitta en arbetsgivare som kan det, och nu känns det bra att jag hamnat rätt.

Vem ser du upp till yrkesmässigt? 
– Mina kollegor.   

Einar Mattsson gör utöver bostadsbyggandet av hyresrätter viktiga samhällsinsatser som att stötta Läxhjälpen i Hjulsta, sommarsimskola i Järva, engagemang i Stockholms stadsmission i årtionden och annat som varken syns eller märks men är viktigt på riktigt. Hur tänker du kring det?
– Einar Mattssons ägare visar att de med hjärtat bryr sig om människor och att det gör skillnad. Det de gör förändrar framtiden för många som på sikt kommer bli våra hyresgäster.

En del påstår att Einar Mattsson är ett bolag som renoverar helt utan anledning bara för att tjäna pengar. Stämmer det?  
– Det är absolut inte min uppfattning. Det kostar att förvalta och våra fastigheter måste vara i gott skick för att hålla i framtiden.

Du utstrålar ett kulturintresse, stämmer det?
– Jag älskar fastigheter och vår kultur med intresse för byggande genom århundraden.

Ditt jobb handlar massor om relationer. Vilken är din viktigaste arbetsrelation och varför? 
– Det är relationen jag har med mina kollegor i koncernen, utan dem kommer jag ingenstans. Ingen särskild, alla är lika viktiga för att det ska fungera.

Vad gör dig lycklig på jobbet? 
– Att få göra skillnad för andra i deras hem och att ta hand om fina sekelskifteshus med kollegorna.

Berätta något få vet om dig. 
– Att jag varit burkslav på en roadracingsidovagn. (Uppgiften för en burkslav är att parera svängarna och göra det så smidigt som möjligt för föraren att ta kurvorna, att "burka".)
 
Vilken är din favoritbok? 
– Just nu är favoriten ljudböcker av Grim Walker som Jonas Malmsjö läser upp.

Vilket beslut i ditt liv har haft störst påverkan på hur ditt liv ser ut? 
– Att jag 2012 beslutade mig för att börja jobba med fastighetsförvaltning. En f d kollega som var styrelseordförande i en av Stockholms största privata bostadsrättsföreningar var missnöjd med förvaltningen de hade. Hon frågade om jag kunde tänka mig att ta uppdraget. Jag sa, “ja, under förutsättning att jag får ta över fastighetsskötseln också”, eftersom jag ville ha ett heltidsuppdrag. Vi skrev ihop ett uppdragsavtal och jag gick en grundutbildning i installationsteknik med fokus på värme och ventilation. Så på den vägen är det. Jag har flera projektledarutbildningar i botten, diverse chefsutbildningar och ett stort intresse av fastigheter och byggnation.

Vilka drömmar och framtidshopp hoppas du att barnen och ungdomarna som bor i Einar Mattssons hyresbestånd har? 
– Att de ser ljust på framtiden, att de har ett jobb och en fin bostad i ett välskött hus. Att de känner att de lever i en trygg miljö där alla är välkomna.

 

Läs mer om Einar Mattssons fastighetsförvaltning

Fråga oss