Nyheter / 2024 / ”Det är alltid lika spännande att hitta sätt att förbättra sig själv och resultaten” — fredagsporträttet med Cecilia Thand
2024-02-23

”Det är alltid lika spännande att hitta sätt att förbättra sig själv och resultaten” — fredagsporträttet med Cecilia Thand

Omtyckt, serviceminded och kommunikativ är ett av alla positiva attribut kring ROT-projektledare Cecilia Thand. Med stort intresse kring hållbarhet och en outsinlig källa av energi och positivism är det enkelt att samarbeta med Cecilia. Kärleken till äldre hus är påtaglig och antalet konserter hon besökt är slående. Lär känna Cecilia i dagens fredagsporträtt:

Cecilia Thand projektledare Einar Mattsson.jpgFoto: Erika Norell/Einar Mattsson

Vilken roll har du inom koncernen idag?
– Jag jobbar som projektledare för ROT-projekt på avdelningen för fastighetsutveckling på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.

Vad har du gjort tidigare?
– Efter examen från KTH 2015 började jag jobba på Botkyrkabyggen som projektledar-trainee. Jag är själv från Botkyrka och växte upp i en av deras lägenheter. Projekten växte sig allt större och de sista åren höll jag på med stambyten.

Hur hamnade du på Einar Mattsson och vad hade du för bild av oss innan du hamnade här?
– Jag trivdes otroligt väl med mina kollegor och mina projekt men det fanns inte så mycket större uppdrag att ta sig an, jag upplevde att jag stod på samma punkt och trampade. Då såg jag en annons för tjänsten på Einar Mattsson och pratade med Pernilla Bouveng som jag jobbat med tidigare och som redan var med i Einar Mattssons ROT- grupp, som talade varmt om både avdelningen och bolaget. Därefter sökte jag tjänsten och kom hit för ett par år sedan.

Är det viktigt för dig att göra karriär?
– Ja, det gör jag verkligen. Just den här karriärsbanan är otroligt kul, och det är alltid lika spännande att hitta sätt att förbättra resultaten och sig själv. Jag tycker att man alltid ska sträva efter att växa, både privat och på jobbet, så jag och är väldigt engagerad i mitt arbete och driven i min karriärsutveckling.

Du jobbar med äldre hus, vad fascineras du mest av?
– Tanken att någon för 50 eller 100 år sedan stod och gjorde samma sak som vi gör nu är otroligt fascinerande. Ibland hittar vi rester från den tiden, på dörrarna på Luxlampan 5 på Lilla Essingen där vi renoverade förra året, så hittade vi text på dörrarna där de angett till vilken lägenhet de tillhörde förra gången de renoverades. Så dörrarna kunde enkelt sättas tillbaka efter att ha plockats bort efter tidigare renoveringar. Då känner jag mig som en del av något större och inte bara den lilla biten jag är delaktig i nu, och inser att det vi gör idag kommer leva kvar lång tid framåt.

Vi har egna kunniga trähantverkare, snickare, i koncernens egna byggbolag. Underlättar det arbetet under en renovering?
– Otroligt mycket. Våra snickare har så otroligt mycket kunskap från hur man kan renovera och bygga. Det gör det så mycket enklare när man har ett bollplank att diskutera idéer och lösningar med. De har även med så mycket kunskap kring Einars tankar och lösningar på projekt som vi gjort tidigare som vi än idag kan implementera.

Hållbarhetsfrågorna är viktig del i vårt förbättringsarbete. Du gör klimatberäkningar och andra relevanta genomlysningar. Vad är roligast i det arbetet?
– Det är komplext att arbeta med, och jag är ganska ny på det. Men jag lär mig mer och mer hela tiden och förstår helheten på ett annat sätt idag. Det är alltid roligt att lära sig nytt och roligt att kunna ha möjligheten att testa nya metoder och sätt att tänka, speciellt när det ger resultat. Nu på ROT-projektet på Kattan Större 4 testar vi en ny återbrukspart som ser till att fler varor än tidigare kommer att kunna repareras och finna nya hem på andra platser.

I höstas hade Einar Mattsson-koncernen en vattenvecka där vi pratade om hur vi kan minska antalet läckor, förhindra kommande läckor och hur bättre ska kunna hantera klimatförändringarna. Vad tror du den veckan gav oss medarbetare för insikter?
– Jag tror det väckte fler tankar om att vi kan arbeta ännu mer med att dela kunskap med varandra. Plus att vi måste börja öppna ögonen för nya sätt att hantera våra ändliga resurser.

Du är alltid leendes, supersnabb, serviceminded och social. Vem/vilka ger dig energi och arbetsglädje?
– Av alla mina kollegor på avdelningen och i projekten så får jag energi! Det finns inget roligare än att skratta tillsammans med sina kollegor efter att vi löst en svår uppgift. Eller ja, då förutom att bara ha kul med sina kollegor och slippa lösa en svår uppgift. Men då hade det nog inte känts lika välförtjänt …

Vad gör dig glad?
– I ärlighetens namn ganska mycket. Jag vill påstå att jag är relativt lättroad. Äventyr, djur, när jag har en god lunchlåda, när solen tittar fram i några minuter en molnig dag, när jag ser en fin kakelugn på en statusbesiktning, när bygget säger ja till att utföra en av mina nycker, när jag har roliga planer för helgen, när jag får ett tuggummi eller när jag har en rolig stund på jobbet.

På vilken plats i världen känner du dig mest trygg?
– Ute i skogen. Jag älskar att vara ute naturen och vandra. För mig är det rogivande och jag sover aldrig lika bra som när jag vandrat hela dagen och sover ute i ett tält.

Berätta något om dig som få vet.
– Jag tänkte först säga att jag har en tvilling, men insåg att några kollegor antagligen såg henne på konstvisningen vi hade här nyligen. Jag älskar verkligen att gå på spelningar, och gick på väldigt många spelningar när jag var yngre. Mest blev det punkspelningar, men det är en salig blandning av allt möjligt. Jag tror att jag sett över 400 artister. Jag hade en lista förr, men slutade uppdatera den när jag var 25 och då var den på 350.

Så, vilken är den bästa spelningen hittills?
– Så svårt att svara på. Oftast är det inte de spelningar som jag sett mest fram emot som blir de mest minnesvärda. Exempelvis, så var jag en kväll och såg bandet Bane. Under spelningen kryper ett rykte fram om att det semi-legendariska och nedlagda bandet Refused samma kväll ska ha en hemlig reunion-show. En av arrangörerna var på samma spelning så vi fick biljetter dit. Ett otroligt kul minne, men kanske inte den bästa spelningen. För några månader sedan såg jag och några vänner Deki Alem. Det var så rolig stämning och ett så bra uppträdande att det är svårt att säga att det inte är på topplistan. För tillfället i alla fall...

Fråga oss