Nyheter / 2024 / Brf Lokstallarna – hemtrevligt, centralt, tidlöst och modernt
2024-05-07

Brf Lokstallarna – hemtrevligt, centralt, tidlöst och modernt

Hagastaden är ett unikt stadsutvecklingsprojekt i life science-miljö där samhälle, forskning och näringsliv möts i en helt ny innerstadsdel. När Hagastaden står klar 2030 har Stockholm tillförts 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 nya lägenheter. Inräknat de 243 bostäderna i projektet brf. Lokstallarna kommer Einar Mattsson att ha producerat cirka 750 av dessa lägenheter och ett 25-tal lokaler därtill. Det betyder att Einar Mattsson är en av de största bostadsutvecklarna i Hagastaden.

ILokstallarna bostadsrätter hagastaden.jpgllustrationsbild på kök i Lokstallarna

Arkitektur inspirerad av platsen

I Hagastadens grönaste del ligger brf. Lokstallarna. De fyra skifferklädda husen står vända mot Norra Stationsparken, en park som kommer att bli färdigställd ungefär samtidigt. Just här korsas den långsträckta, timglasformade parken av den gröna och levande Hälsingegatan som förbinder Vasastaden i söder med Science City-området i norr. Området kring brf. Lokstallarna kommer därför att bli en naturlig knutpunkt, en inbjudande mötesplats där caféer och restauranger berikar livet för både boende och besökare. Platsens historia har präglats av både järnväg och industri, och influensen är tydlig i arkitekturen. En referens till historien finns exempelvis i de karakteristiska, välvda fönsterpartierna i gatuplan som för tankarna till klassiska järnvägsstationer.

Premiumkänsla och köptrygghet ett vinnande recept

Lokstallarna är ett koncept som från idé till utförande skräddarsytts för Hagastaden och dess målgrupp. Omedelbart vid första säljsläppet i oktober bokades hela 30 lägenheter inom loppet av ett par dygn. Detta på en marknad som egentligen står helt stilla. Hur är det möjligt?

– Einar Mattsson har varit med från början i Hagastaden och vi har längs vägen fördjupat vår marknadsanalys och kunskap om målgruppen och dess behov. Enkelt beskrivet riktar vi oss primärt till familjer, par eller singlar som trivs i en nyskapad utpräglat urban miljö och har höga kvalitetskrav på sitt boende. Allt det här har vi förpackat i ett sammanhållet och genomtänkt koncept med en premiumkänsla i alla delar. Ovanpå det erbjuder vi en unik köptrygghet genom Einar Mattssons Låne- och räntekostnadsgaranti. Det är vi som tar hela risken, inte kunden, och det underlättar givetvis köpbeslutet. Särskilt i dessa tider, berättar Jonas Palén, Sälj- och marknadschef på Einar Mattsson Projekt AB.

Attraktiva lägenheter i smarta storlekar

Brf. Lokstallarna erbjuder 243 högkvalitativa lägenheter med boytor från 29 till 127 kvm. De fyra huskropparna får varsin takterrass för gemensamt bruk. Två av dem skräddarsys för umgänge och avkoppling med soldäck, loungedel och utekök. De två andra blir utegym som inbjuder till träning och regelbunden vardagsmotion. De olika terrasstyperna är fördelade på husen så att bostadsrättsföreningarna, den västra och den östra, får tillgång till samtliga funktioner. Som grädde på moset erbjuder brf. Lokstallarna dessutom tio större fyra-rumslägenheter med egna takterrasser.

Läs mer om projektet på brflokstallarna.se

Fråga oss