Nyheter / 2023 / Jag har världens roligaste jobb! - fredagsporträtt med förvaltaren Baker Al-Aaraji
2023-10-06

Jag har världens roligaste jobb! - fredagsporträtt med förvaltaren Baker Al-Aaraji

Förvaltaren Baker Al-Aaraji som tycker att han har världens roligaste jobb i Hjulsta är en trevlig, lyhörd och engagerad kollega. Dessutom verkar han ha otroligt mycket energi. På fritiden är han engagerad i ett ungdomsfotbollslag i Järfälla. Lär känna Baker i veckans fredagsporträtt.

Baker Al-Aaraji fastighetsförvaltare einar mattsson.jpgFoto: Erika Norell/Einar Mattsson

När hörde du talas om Einar Mattsson första gången? 
‒ Jag är uppvuxen i västerort och mina föräldrar bor i Järvaområdet. Första gången jag fick höra talas om Einar Mattsson var 2011/12 från bekanta och vänner som bor i våra fastigheter. Då tänkte jag att det var på tiden att ett nytt fastighetsbolag etablerade sig i området. Kul att tänka tillbaka och inse att jag drygt 10 år senare är förvaltare över samma område. Magiskt! 

Hur såg din yrkesbana ut innan du kom till hit?
‒ Innan jag började på EM så hade jag en kombitjänst som biträdande förvaltare och förvaltare hos ett mindre förvaltningsbolag. Innan dess jobbade jag som köksplanerare på Ikea i Barkarby och hjälpte min fru med hennes företag. Dessutom så har jag de fem senaste åren drivit ett fotbollslag i Järfälla. Varje fredagskväll samlas ungdomar från angränsade kommuner för att spela fotboll.   

Många drivs av någon revansch i livet. Har du någon sådan?
‒ Jag kan inte komma på någon direkt revanschlusta, men jag har varit med om tuffa utmaningar i mitt liv. Det har stärkt mig som person och hjälpt mig att bli mer lyhörd och driver på mitt engagemang.  

Hur blir man förvaltare?  
‒ Fastighetsförvaltning är ett relativt brett område. Man kan utbilda sig genom både yrkeshögskola, högskola eller universitet. Utbildningen varierar något beroende på vilken inriktning man väljer. Man kan räkna med 2,5 års utbildning för grundläggande kunskaper inom fastighetsförvaltning. 

Hur är det att vara förvaltare i Hjulsta? 
– Det måste nog vara bästa beslutet jag har tagit Jag har världens roligaste jobb! 

– Jag stormtrivs här i Hjulsta med mina engagerade kollegor som är stolta över att representera Einar Mattsson. Dessutom får jag träffa många av våra hyresgäster och bygga en relation till dem. Jag är ute på behovsbesiktningar några gånger i veckan vilket ger mig en bild av hur bostäderna ser ut i verkligheten, vilket underhåll vi behöver göra och när i tiden det ska planeras in. Det uppskattas både av hyresgästerna och teamet.  

Vem ser du upp till yrkesmässigt?
‒ Det finns många kollegor jag uppskattar. Tre som jag särskilt vill nämna är de tre jag som jag fått jobba med från start; Caroline Ferbus-Maars, Bille Ann Svensson samt Nathalie Dandeby. Alla tre har en gedigen erfarenhet av fastighetsbranschen och de är lyhörda, engagerade och omtänksamma.  

Hade du själv någon yrkesdröm som barn?
‒ Som barn ville jag bli antingen arkitekt eller psykolog. 

Har du någon personlig egenskap som du oftast ser som en tillgång men som du upplever ibland upplever som en nackdel?
‒ Jag är ett informationsfreak, jag ställer många frågor för att få en klarare bild av det jag anser mig behöva veta. Ibland kan det ta lite längre tid än det som behövs.  

Var är Einar Mattsson 2030?
‒ År 2030 har vi klarat inflationen. Vi har gjort nya förvärv och växt. Vi har framförallt kommit en bra bit på vägen i vårt hållarbarhetsarbete och har halverat vårt koldioxidutsläpp i nyproduktion, alla servicebilar är fossilfria. Allt detta har vi gjort med hjälp av nya smarta digitala verktyg.  

Hur ser en favoritlördag ut för dig?
‒ Först en god frukost med frugan och barnen och därefter någon form av aktivitet tillsammans som att åka till parken, någon nöjespark eller käka på en restaurang. 

Vilket är ditt största fritidsintresse, och vem/vad fick dig att börja med det?
–Allt racketsport speciellt tennis. Första gången jag upptäckte sporten var när jag tittade på en tennismatch i tv:n som 9-åring. Sen dess har jag lirat tennis, nu snart i 32 år. 

 

Fråga oss