Nyheter / 2023 / ”Jag älskar att vara ett ansikte som de flesta boende känner igen i Hjulsta” — fredagsporträttet med Sarah Gunnarsson
2023-06-09

”Jag älskar att vara ett ansikte som de flesta boende känner igen i Hjulsta” — fredagsporträttet med Sarah Gunnarsson

Med stor vurm för Järva stortrivs Sarah Gunnarsson på Einar Mattsson. Sarah har nyligen yrkesväxlat från Servicecenter och är nu biträdande förvaltare. Följer du med henne i området så hälsar alla på henne och vill prata. Läs här vad hon anser om Järva, fallskärmshopp och dammsugning i dagens fredagsporträtt:

Foto: Katarina Lorenz/Einar Mattsson 

Berätta, vad har du för roll på Einar Mattsson?
– Jag har arbetat i receptionen i Hjulsta sedan 2018 och sedan i september förra året så yrkesväxlade jag till biträdande förvaltare. Det innebär att jag handlägger uthyrning av lägenheter och hanterar hyresgästärenden inte bara i Hjulsta, utan även Åvingegränd i Tensta, Vegagatan 19 samt Esplanaden 22 i Sundbyberg.

Vad är det som gör att du älskar Hjulsta så mycket?
– Jag älskar den här delen av Stockholmsområdet. Jag är själv uppväxt i Hallonbergen, ett stenkast från Järvaområdet och bor idag i Sundbyberg. Jag vill skapa en mer positiv bild av Järva och vara med i förbättringsarbetet som vi som fastighetsägare kan göra tillsammans med andra aktörer som exempelvis Polisen.

– Dessutom älskar jag mina arbetskamrater! Det är en så fin sammanhållning på områdeskontoret mellan alla yrkesgrupper och personer. Jag är väldigt mån om mina kollegor och försöker alltid att bidra med glädje och skratt. Har du inte besökt Hjulsta så tycker jag att du ska komma ut till oss på en fika. Jag visar dig gärna runt!

Vad är det mer du gör som får hyresgästerna att känna sig trygga?
– Vi finns alltid på områdeskontoret om det skulle vara något. Många i Hjulsta har mitt direktnummer, så ibland ringer någon som behöver stöd och genom det tror jag att vi skapar trygghet som hyresvärd.

Vilka yrkesframgångar är du gladast över här på Einar Mattsson? 
– Att jag har fått möjligheten att få växa och utvecklas. Med hjälp av bra och lyhörda chefer som har sett och hört mig så har jag kunnat få nya utmaningar. Jag hade som mål efter min föräldraledighet att bli biträdande förvaltare i Hjulsta, och det har jag lyckats med.

Du är en kollega som har rutin på att hjälpa hyresgäster. Hur bemöter jag bäst en arg eller upprörd person?
– Jag bemöter hyresgäster som är arga, upprörda, missnöjda eller ledsna med att lyssna. Beroende på vem det är och hur upprörd personen är, så blir många lugna och på bättre humör av att någon bara lyssnar.

– Om jag får ett telefonsamtal från en missnöjd hyresgäst så bokar jag in ett möte för att prata och reda ut vad det är hyresgästen önskar ha hjälp med. Kroppsspråket är viktigt när frustrationen kommer av att inte bli förstådd. Om jag varit på hembesök så blir de glada och vi kan tillsammans reda ut det oklara. 
​​​​​​​Jag älskar att vara ett ansikte som de flesta boende känner igen i Hjulsta.

Har du något motto du lever efter?
– Nej, men jag önskar att mitt svar var att ”ta dagen som den kommer”. Men jag har ett alldeles för stort kontrollbehov som gillar mina rutiner för att få vardagen att fungera bäst.

Vem har du lärt dig mest av hittills i koncernen, och vad?
– Att få denna fråga och inte nämna min, numera före detta Hjulsta-familj bestående av Ylva Forslund, Kim Norén, Christina ”Kicki” Åkerblad och Johan Mattsson (som fortfarande arbetar i Hjulsta) vore tjänstefel. Jag har fått äran att gå i Kickis skola och får ofta höra ”Nu tänker du som mig, Sarah!” när vi idag bollar med varandra. De har lärt mig otroligt mycket allihop, men främst att se människan i våra hyresgäster. Självfallet också våra tekniker och Johan som alltid ställer upp.

Hur kan jag bli en bättre granne?
– Genom att respektera, se och hälsa på varandra. Om du ser eller hör något som avviker från det normala, var inte rädd för att ringa på dörren eller fråga hur det står till nästa gång ni möts.

Vad har du för intressen?
– Min 2,5-åriga son är mitt största intresse i livet. Jag tar tillvara all den tid vi har tillsammans. Jag älskar inredning – gärna skandinavisk sådan. Jag har även en hund på deltid, så hundar ligger mig varmt om hjärtat.

Berätta något få vet om dig.
– Jag har hoppat fallskärm två gånger. Jag älskar adrenalinkickar och skulle göra det en tredje gång utan att tveka.

Om du fick göra en film eller tv-serie, vilka skulle ha huvudrollerna och vad skulle den handla om? 
– Detta är en mindre bra fråga till en person som fortfarande har Titanic som favoritfilm 25 år senare och aldrig ser på film. Med tanke på var jag arbetar så hade en serie inspelad i Järva varit självklar. För att ändra människors syn på Järva hade en fin kärlekssaga, mellan grönska och betong, kanske med ungdomar i fokus varit fantastiskt att få se och göra.

​​​​​​​Slutligen, vilket är ditt bästa avstressningsknep?
– Dammsuga, jag älskar att dammsuga. Jag skulle aldrig någonsin köpa mig en robotdammsugare, det skulle ta bort hela nöjet med att städa.

Fråga oss