Nyheter / 2023 / Einar Mattssons huvudskyddsombud Gabor Szanto – utsedd till Årets skyddsombud 2023 av Byggnads
2023-10-24

Einar Mattssons huvudskyddsombud Gabor Szanto – utsedd till Årets skyddsombud 2023 av Byggnads

Idag på Skyddsombudens dag har Svenska Byggnadsarbetareförbundet i Stockholm-Gotland-regionen överlämnat diplom och tårta till Gabor Szanto vid hans arbetsplats. Gabor är huvudskyddsombud i den familjeägda fastighetskoncernen Einar Mattsson och jobbar just nu med ROT-projektet Kvadraten på Södermalm.

Gabor Szanto.jpg

Gabor Szanto, som är hantverkare med trä-inriktning, är nominerad av Byggnads själva. De har skrivit en lång motivering till varför just han får utmärkelsen i år

– Det känns surrealistiskt eftersom jag bara gör mitt jobb. Det är glädjande att det uppmärksammas och ett bevis på att jag gjort och hanterat frågor korrekt. Einar Mattsson är en bra arbetsgivare med viljan att alltid göra rätt. Trots det, så blir det fel ibland, men företaget tar ansvar. Internt vet kollegorna att jag har koll och att jag säger till om det behövs. Det vi kan bli bättre på just nu är miljöinventeringen, berättar Gabor Szanto när han tar emot priset.

– Jag känner stöd av ledningen och samtalar ibland med Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Byggnads AB. Han har både en god vilja och som vet vad det handlar om, då han själv varit snickare, förklarar Gabor.

– Det är verkligen bra att Gabor får priset. Det är han väl värd. Med medarbetare som Gabor blir vi ständigt bättre som både byggare och arbetsgivare, säger Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Byggnads AB.

Einar Mattssons fokus på arbetsmiljöfrågor speglas tydligt med Veronica Axeens, KMA-samordnare, arbete. Samarbetet mellan skyddsombud och KMA-samordnaren är en viktig del för att skapa samsyn kring förbättringar i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

– Gabor är mycket engagerad och kunnig i sin roll som skyddsombud vilket pushar både projektet, mig och ledningen till att arbeta mer proaktivt med de allra viktigaste arbetsmiljöfrågorna. Jag uppskattar verkligen Gabors ständiga vilja att förändra och förbättra, jag blev både glad och stolt när jag fick höra att han skulle få denna utmärkelse, avslutar Veronica Axeen.

Fråga oss