Nyheter / 2023 / Einar Mattssons årsberättelse och hållbarhetsredovisning nomineras till Publishingpriset
2023-09-06

Einar Mattssons årsberättelse och hållbarhetsredovisning nomineras till Publishingpriset

I år är det 2022 års version ”Året då engagemang och framtidstro var viktigare än någonsin” som är med och tävlar. För tredje året i rad nomineras Einar Mattssons årsberättelse- och hållbarhetsredovisning till Publishingpriset.

Einar mattssons årsberättelse nomineras till publishingpriset.jpg

— Vi har tillsammans med byråerna Edit & Björnen och Brand Mission skapat en årsberättelse som ska inspirera våra kunder, samarbetspartners och medarbetare att läsa om vårt bidrag till stadens utveckling. Vi är Stockholms största privata bostadsfastighetsägare som också utvecklar, bygger och förvaltar samhällskritisk infrastruktur, så har vi många berättelser att berätta om, säger kommunikationschef Ewelina Holm.

Publishingpriset delas varje år ut till filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Sedan år 1990 har Publishingpriset premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. En jury från branschen bedömer bidragen.

— Vi är otroligt stolta och glada över att tillsammans med vår fantastiska uppdragsgivare Einar Mattsson ha chansen att vinna guld för tredje året i rad. Det känns nästan overkligt, säger Johanna Nordung Omnell, en av formgivarna, illustratörerna och ägarna till Edit&Björnen.

– Långsiktighet är en ledstjärna för Einar Mattsson och det gäller även koncernens kommunikation. Att konceptet återigen nomineras visar att ett engagerat berättande, såväl visuellt som textmässigt håller i längden, avslutar copywritern Tomas Långdahl på Brand Mission.

Den 9 november tillkännages årets vinnare på webbplatsen publishingpriset.org.


Lyckat koncept

Konceptet som Einar Mattssons årsberättelse och hållbarhetsredovisning har haft sedan 2021 vann Publishingprisets guld-statyett i sin klass både 2021 och 2022. Båda åren har de varit det enda bidraget som fått hundra poäng av hundra möjliga.

Årsberättelsen 2021 blev även nominerad till Svenska Designpriset.

Fråga oss