Nyheter / 2023 / Einar Mattsson får Miljöbyggnad Silver för kvarteret Hjulmakaren
2023-04-04

Einar Mattsson får Miljöbyggnad Silver för kvarteret Hjulmakaren

Stockholms största privata fastighetsägare, familjekoncernen Einar Mattsson, bygger både bostadsrätter och hyresrätter enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad. De nyproducerade hyresrätterna och bostadsrätterna som koncernen projekterat och byggt i Rissne, Sundbyberg, har nu erhållit betyget Silver.

kv hjulmakaren_einar mattsson.jpgFoto: Åke Gunnarsson/VUE

För att klara av denna miljöklassning krävs genomtänkta lösningar, produkter och en hög miljöambition vid projektering, utförande och förvaltning. I den preliminära certifieringen av den färdiga byggnaden uppnåddes totalbetyget Brons. Efter att byggnaderna nu varit i drift i fem år upphöjdes betyget till Silver för bostäderna i Sundbyberg.

– Att höja oss till silver är en fjäder i hatten för förvaltningen, och en sporre att nå guld i nästa projekt, säger fastighetschef Martin Fors i en kommentar.

Att Einar Mattsson jobbar aktivt med hållbarhet bekräftar hållbarhetsutvecklingschef Johanna Wikander som i sin roll fungerar som en katalysator för ett alltmer hållbart byggande och boende:

– Det här visar att vi inte bara fokuserar på prestandan vid nyproduktion utan även fortsätter att förvalta fastigheterna med en hög ambition. Det är ett gott kvitto på att vi fokuserat och långsiktigt arbetar med hållbarhet i hela fastighetens livscykel.


Om kvarteret Hjulmakaren

Läs mer om kvarteret Hjulmakaren


Alla Einar Mattsson fastigheter och projekt

Fråga oss