Nyheter / 2023 / Einar Mattsson byggstartar projektet Lokstallarna i Hagastaden med borgarrådet Anders Österbergs avtryck
2023-06-20

Einar Mattsson byggstartar projektet Lokstallarna i Hagastaden med borgarrådet Anders Österbergs avtryck

Måndagen 19 juni firade Einar Mattsson andra starten i bygget av projektet Lokstallarna i Hagastaden. Efter markarbeten 2021 pausades projektet för stadens infrastrukturarbeten. På plats för att fira återstarten av bygget av de 243 bostadsrätterna var borgarrådet och exploateringsnämndens ordförande Anders Österberg (S) på plats. Efter sitt invigningstal gjorde Anders Österberg en avgjutning av sina händer som sedan blir en bronstavla som sätts upp i huset.

Gjutning 2 Lokstallarna P1051105.JPGFoto: Erika Norell/Einar Mattsson

– Einar Mattsson är långsiktiga, har egen byggverksamhet, egen förvaltning och har en robust affärsmodell. Det gör att vi kan utveckla och uppföra våra projekt i alla konjunkturer. Med den egna förvaltningen är vi också på plats för att ta hand om husen. I Lokstallarna uppför Einar Mattsson nu 243 trivsamma brf-lägenheter tillsammans med 10 lokaler projekterade för Miljöbyggnad Silver, säger Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt AB och Einar Mattsson Byggnads AB.

Om projektet Lokstallarna och den nya stadsdelen Hagastaden

Lokstallarna är Einar Mattssons fjärde projekt i Hagastaden i Stockholm. Invid Norra Stationsparken uppförs nu 243 bostadsrätter och cirka 10 kommersiella lokaler fördelade över två hus. Lokalerna är anpassade för gym, restaurang och kontor. Säljstarten är planerad till andra halvan av 2023 och projektet beräknas stå färdigt under 2025.  

Den nya stadsdelen Hagastaden är belägen mellan Vasastan i Stockholm och Solna stad och ska stå färdig 2030. Området blir en levande stadsdel med ett varierat utbud av såväl bostäder, kontor, service och handel som grönområden och promenadstråk med både lekplatser och konst. Kommunikationerna förbättras också i och med en ny tunnelbanelinje med en egen station i Hagastaden.  

Läs mer om projektet Lokstallarna.

Fråga oss