Nyheter / 2023 / ”Det gäller att ha bra styrning och fokusera på rätt saker”— fredagsporträttet med Mattias Holland
2023-10-12

”Det gäller att ha bra styrning och fokusera på rätt saker”— fredagsporträttet med Mattias Holland

Pigg, glad och entusiastisk hanterar den nyutbildade fastighetsförvaltaren Mattias Holland fastigheter för kunder på Einar Mattsson. Bäst på fritiden just nu är träning och basketspel på hemmaplan. Det är lite oklart vilken som är favoritårstiden. Här tipsar Mattias om ett nytt tillskott till fredagsmyset. Lär känna Mattias i dagens fredagsporträtt:

Mattias holland förvaltare einar mattsson.jpgFoto: Erika Norell/Einar Mattsson

Berätta, vad gjorde du innan du kom till Einar Mattsson-koncernen?
– Jag arbetade tidigare som säljare i Tele2-butik innan jag började plugga till fastighetsförvaltare. Det var riktigt roligt och ett jobb jag trivdes väldigt bra med där och då. Hela 7 år hann jag spendera i olika Tele2 butiker innan jag bytte bransch och yrkesinriktning.

Vad är din roll på Einar Mattsson idag?
– Här är jag fastighetsförvaltare och hanterar kunders fastigheter. Det är många fina äldre fastigheter i city. Jag tar hand om pågående underhåll och planerar för hur de ska hålla hållbart och långsiktigt.

Är du karriärinriktad och har full energi framåt, eller är du mer lugn och trygg i att du når dit du vill?
– Jag har mycket energi och kör på i min arbetsroll, därför gäller det att ha bra styrning och fokusera på rätt saker. Det kan ibland bli väldigt mycket. Ibland kommer saker in från sidan när man jobbar som fastighetsförvaltare, då får du vara flexibel och lösa det på bästa möjliga sätt. Oftast sker det när du har som minst tid också. Märkligt.

Vad är det bästa med att jobba i Einar Mattsson-koncernen?
– Det är ett väldigt bra bolag med fina kollegor och bra värderingar där man också kan hjälpa människor i sin vardag. Att vi har en sund företagskultur där fokuset är att boende ska bo bra. Att det kommer uppifrån, tycker jag är väldigt bra.

Vem på Einar Mattsson har du lärt dig mest av hittills?
– Den frågan var tuff. Jag har lärt mig så mycket av så många. Min kollega Åse Mars var ju min go-to när jag började, och det var hon som lärde mig alla grunderna i alla system. Jag hade inte kunnat attestera en enda faktura utan hennes hjälp. Hon hade jobbat ett år när jag började. Så jag tror att det var färskt i minnet för hennes del hur det är att vara ny, och därför tog mig under sin vinge. Så jag säger Åse.  

Vilket är ditt största intresse och hur fick du det?
– Det har ju förändrats lite med åldern, men ett intresse som i alla fall är väldigt starkt nu är pappabasketen som vi har börjat med i området. Vi är ett gäng pappor som ofta hänger i parken i Tallkrogen där vi bor, och spelar basket en gång i veckan. Det är riktigt skoj. Vi är alla ungefär lika dåliga så nivån är väldigt bra.

Om du fick träffa en person, vem som helst under ett dygn. Vem skulle det vara, vad skulle ni göra och vad skulle ni göra tillsammans?
– Min mammas man, Håkan, som gick bort 2019. Honom skulle jag vilja träffa igen. Han och mamma träffades när jag var 5-6 år, så han har funnits med länge. Han var en himla bra man som hjälpte mig med mycket i livet. Jag skulle bara vilja sitta och prata med honom, berätta om livet, berätta om allt som hänt. Det har ju hänt en del sen 2019 i mitt liv och i hela världen.

Gör eller äter du något särskilt på hösten när sommaren slumrar in och vi förbereder oss för den kalla vintern?
– Jag har en tendens att förbättra min diet under hösten, vilket för min del innebär att jag äter mindre godis. Det är bra! Under somrarna är det ofta lite mer ”high-chaparall” och det blir godis, choklad, jordgubbar och glass i princip dagligen.

Vilken är din favorit-årstid och varför?
Våren kan ju vara rätt kall och tuff hela vägen in i maj, men den kan också dyka upp tidigt. Du vet att du har hela den härliga sommaren framför dig. Jag har fortfarande inte bestämt mig för om det då är våren som är favoritårstiden eller om det är sommaren. I och med att man faktiskt ser fram emot sommaren under våren. Tror egentligen det är sommaren. Så jag säger våren.

Vilket är ditt bästa tips för återhämtning efter en stressig dag?
– Att springa intervaller på gymmet och sedan basta, det brukar göra susen. Så länge jag sovit okej dagen innan så jag har lite energi kvar att springa.

Berätta något som väldigt få vet om dig.
– Jag brukar äta popcorn med dipp. Nyår 2022-2023 hade vi lite dipp över hemma. Så jag testade att doppa popcorn i dipp. Det var en riktig hit. Sedan dess kör vi popcorn och dipp hemma som en stående grej. Vi brukar köra Sweet Chili-dippen. Ett hett tips för den som vill förbättra popcornupplevelsen.

Vilken är din favoritfilm?
– Två filmer med Peter Magnusson som jag och sambon ser om och om igen hemma är “En gång i Phuket” och “Sommaren med Göran”. Två riktigt enkla och roliga filmer som du kan ha på i bakgrunden en tråkig måndagskväll. Eller när du lagar mat eller fixar hemma. Perfekt.

Fråga oss