Nyheter / 2022 / ”Vi trivs allihop så bra tillsammans och stöttar varandra i allt” — Mohamed Jebali
2022-03-24

”Vi trivs allihop så bra tillsammans och stöttar varandra i allt” — Mohamed Jebali

Om du åker till Hjulsta och möts av ett gigantiskt leende, då är det antagligen Mohamed du träffat. Fastighetsteknikern Mohamed Jebali är en av alla de som avancerat i sin karriär på Einar Mattsson. Tack vare teamkänslan på områdeskontoret i Hjulsta backe och sin fantastiska arbetsledare, så stortrivs han på jobbet. Fritiden fylls av träning, fotboll och barnböcker.

Mohammed Jebali fastighetstekniker einar mattsson.jpgFoto: Erika Norell

Mohamed, hur hamnade du på Einar Mattsson?
– Jag fick en rekommendation från en tidigare arbetskamrat som hade sett att Einar Mattsson sökte folk. Så jag kontaktade HR och sökte, fick komma på intervju och sedan fick jag börja. Då gick jag tillsammans med en annan fastighetsskötare, så jag blev upplärd på ett bra sätt och fick ta mer och mer ansvar.

Berätta om jobbkarriären här. Du var först fastighetsskötare, vad hände sedan?
– Jag började som fastighetsskötare och då gör man enklare uppgifter. Jag är intresserad av teknik och försökte då och då ta över tekniska ärenden från mina arbetskamrater som var tekniker. På så sätt visade jag att jag även kunde lösa mer tekniska uppdrag. Så nu har jag rollen som fastighetstekniker på heltid. Det är min ambition som har styrt min karriär.

Vem har lärt dig mest på företaget?
– Då vill jag nämna min arbetsledare här, Johan Mattsson. Han är snäll, trevlig och pedagogisk. Han ser alla, är lugn och en framåt team-ledare.

Vad är det bästa med att jobba i Hjulsta?
– Det är teamkänslan som finns här. Vi trivs allihop så bra tillsammans och stöttar varandra i allt. Finns någon som behöver hjälp med någon mer tekniskt avancerat, så finns det alltid någon kollega som hjälper till att få saken fixad.

Vad är det bästa med att jobba på Einar Mattsson?
– Jag skulle vilja säga att det är ett stabilt företag med en bra och lyhörd ledning.

Vad tror du Einar Mattsson, du och alla dina kollegor, betyder för dem som bor i Hjulsta?
– Hjulsta är ett väldigt kulturrikt område, så de gillar oss, att vi finns här tillsammans med dem. De flesta kunder som jag träffar är nöjda med vår snabba service.

För dem som känner dig så uppfatta du som en glad person, du skrattar ofta, är snabb och gillar dina kollegor. Stämmer det? Hur vill du uppfattas av andra?
– Ja, jag har lätt att integrera mig med nya människor. Jag vill vara, och hoppas att jag uppfattas som en social, positiv och hjälpsam person.

Hur bygger du tillit till våra hyresgäster och dina kollegor?
– Med ärlighet. Om jag inte hunnit göra en sak, så berättar jag det. Om en sak tar lång tid att beställa som gör att kunden får vänta, så berättar jag det. Samma sak med kollegorna. Kan jag inte en sak, så berättar jag det.

Hur ser en favoritdag ut på jobbet för dig?
– Den dagen är välplanerad från morgon till kväll och har ett lagom antal arbetsordrar för mig att göra på den tiden. Det är en riktig favoritdag.

En gång om året har Einar Mattsson en dag som heter Fokus Drift, där kollegor på kontoret byter plats med en fastighetstekniker/fastighetsskötare. Vad tycker du om den dagen? Och vad tror du den betyder för alla som är med?
– Det är bra att kollegor från kontoret är med den dagen för att få blick för hur vi jobbar på fältet. Samma sak för oss, alla kan lära sig något nytt. Det är också en bra dag för att kunna se vilka utvecklingsbehov vi har, när någon kommer utifrån och ser det utifrån ett annat perspektiv och berättar om det.

Hur tänker du kring situationen i världen? Hur hanterar du din och dina närmstas oro?
– Jag kommer själv från ett händelserikt land, Tunisien. Det kanske gör det lite lättare för mig att ta in mig de händelser som sker runt omkring i världen nu. Jag försöker planera för mitt liv in i minsta detalj, väldigt noggrant. Det gör mig mindre orolig.

Vad har du för intressen?
– Fotboll är mitt största intresse. Just nu jag tränar i ett lag två gånger i veckan plus att vi har match varje helg.

Vilken bok läser du just nu?
– Just nu jag läser bara barnböcker för mina döttrar innan de sover.

Vilket är ditt bästa restips?
– Jag rekommenderar såklart Tunisien för dig som gillar att bada och sola. För de som älskar golf så finns de bästa golfbanorna i hela världen där. Det finns också en vacker öken att besöka.

Vilken är den godaste maträtten du vet?
– Då blir det lamm-gryta med couscous, en traditionell tunisisk maträtt. Den kan jag laga min variant av.

Vilket är ditt bästa antistress-knep? Vad gör du får att bli lugn och avslappnad?
– Att träna. Efter träningen på gymmet eller efter en fotbollsträning så känner jag mig lugn och avslappnad.

Vad skulle vilja ge för tips till en 18-åring som funderar över yrkeslivet?
– Försök att hitta dina styrkor och lita på din magkänsla.

Fråga oss