Nyheter / 2022 / Smart belysning skapar trygghet vid lekpark i Tensta
2022-03-29

Smart belysning skapar trygghet vid lekpark i Tensta

När det var dags att belysa den nyrenoverade lekplatsen vid Einar Mattssons fastighet i Tensta kom förvaltaren Kim Norén på en lösning som är både smart, snygg och trygg.

–  Vi ville lysa upp lekplatsen för att skapa trygghet, men utan att belysningen stör hyresgästerna som bor intill. Lösningen blev en ljusslinga i staketet som omgärdar parken. Både hyresgästerna och vi är nöjda. Det blev dessutom en fin effekt av att ljusslingan skapar ett vackert mönster när den lyser på staketets ribbor, säger Kim Norén.

Tensta_Avinge_lekpark_natt.jpg

Tensta_Avinge_lekpark.jpgTack vare ljusslingan i staketet fick lekplatsen bra ljus utan att det stör hyresgästerna som bor intill. Smart, snyggt och tryggt!

Gården byggdes om efter stambyte i husen

Kvarteret Åvinge i Tensta är byggt 1969 och rymmer 148 lägenheter. Lägenheterna var mitt under renovering när pandemin bröt ut, och tack vare flexibla lösningar och mycket kommunikation med hyresgästerna kunde stambytet genomföras. Nu är renoveringen klar och även gården har byggts om till de boendes stora glädje.

–  ​​​​​​​Vi har gjort om hela gården och tillskapat nya rabatter, en helt ny umgängesyta, och en ny lekplats. Vi valde också att bygga en trappa in på gården för att förhindra att bilar körs in på gården mellan husen, berättar Kim Norén.

Kim Noren.jpgKim Norén, förvaltare för Einar Mattssons fastigheter i Tensta.

Fråga oss