Nyheter / 2022 / Säkerheten på byggena är A och O
2022-03-22

Säkerheten på byggena är A och O

Einar Mattsson är sen dryga året tillbaka medlem i Säkerhetsparken. Medlemskapet är ett viktigt led i Einar Mattssons arbetsmiljöarbete med syfte att stärka säkerhetskulturen genom hela byggprocessen. För att hålla viktiga frågor färska i minnet var de båda projektteamen från projekten Persikan och Eldonet på gemensamt besök i säkerhetsparken.

besök på säkerhetspark einar mattsson.pngProjektteamet för Kv. Persikan & Söderdepån respektive kv. Elddonet besökte Byggbranschens Säkerhetspark där Einar Mattsson är medlemmar

– På plats i säkerhetsparken kan vi varva praktiska scenarion med reflekterande övningar som vi tar med oss tillbaka till våra processer med målet att ständigt förbättra dessa och fokusera på rätt aktiviteter i rätt skede, säger Amar Sacirovic projektchef på Einar Mattsson Byggnads AB.

Amar fortsätter och talar sig särskilt varm för besök på Byggbranschens säkerhetspark i och med uppstarten i nya projekt.

– Det var en minst sagt lärorik och inspirerande dag där vi trots att vi är erfarna fick med oss en hel del nytt tex för vårt arbete med arbetsmiljö, räddningsplaner, nya hjälpmedel och räddningsredskap. Sedan är det alltid bra att utbyta erfarenheter mellan olika projekt, avslutar Amar.

Säkerhetspakten kan nyttjas av de Einar Mattssons grupper som arbetar med nyproduktion, ROT och för felavhjälpande underhåll oavsett i vilket skede det aktuella projektet befinner sig.

Fråga oss