Nyheter / 2022 / Einar Mattsson välkomnar fina Borasco till Tjärhovsplan
2022-03-08

Einar Mattsson välkomnar fina Borasco till Tjärhovsplan

Borasco är en ny restaurang på Tjärhovsgatan 33 på Södermalm som sedan sedan 9 november bott in sig och glatt besökare i Einar Mattssons nyrenoverade lokaler. Längtar du efter smaker från medelhavet är det här ett bra besöksmål med erfarna krögare som vet vad kunderna vill ha.

Borasco.jpgFoto: Erika Norell

– Borasco är med sin energiska stämning och goda mat ett bra tillskott till både huset och området. Restaurangen lyfter hela Tjärhovsplan. Innan Borasco flyttade in var lokalen tom så vi passade på att renovera den och inte minst göra den mer energieffektiv, säger Martin Fors, fastighetschef på Einar Mattsson.

Restaurangens kök siktar in sig på mediterranean grill, med gott kött och helstekt fisk och rätter från olika medelhavsländer som tillagas över öppen eld eller vedeldad ugn. Allt avnjuts med vin från en gedigen vinlista. Vinet som ska tempereras förvaras i den specialbyggda vinkällaren som kyls av berget som huset står på.

 – Vi hoppas kunna skapa en vacker plats och ett lyft för den här delen av huvudstaden som är porten in till Södermalm. Vår nyrenoverade restaurang består av ett tydligt koncept i tre delar. En avslappnad bodega, en finare matsal med vita dukar där du bokar bord och en piazza i en grön utemiljö. Välkomna till Tjärhovsgatan 33, säger Robert Rudinski, en av krögarna bakom Borasco.

Bakom restaurangen står Robert Boban Rudinski och Kim Choukri som driver Bar Central och Lukas Moderato. Lukas Moderato har tidigare drivit Dining Club, DeVille och Carousel

---

Borasco
Borasco på Instagram
Om Borasco i DagensPs
Om Borasco på White guide
För Einar Mattssons lokalhyresgäster
Lediga jobb

Fråga oss