Nyheter / 2022 / Einar Mattsson stöttade sommarsimskolan på Järva
2022-08-08

Einar Mattsson stöttade sommarsimskolan på Järva

Att kunna simma är livsviktigt. Därför har Einar Mattsson även i år stöttat den simskola som arrangeras av Spårvägens simförening på Järvabadet under sommarlovet. Barn och unga mellan 5–16 år välkomnades till bassängen vid Eggeby gård.

Svalkande bad och härlig lek i stadens sjöar, Östersjön, Mälaren och bassänger hör sommarlovet till. För att ge fler chansen att lära sig simma samarbetar Einar Mattsson med Spårvägens simförening på Järvabadet.

− För mig är simskolan en naturlig fortsättning på Läxhjälpen som vi stöttar eleverna med på Hjulsta grundskola. Att lära våra barn och ungdomar att skaffa sig mer kunskap och fler förmågor även på sommarlovet. Det tycker vi känns meningsfullt, säger Ylva Forslund, områdesförvaltare på Einar Mattsson.

Till simskolan vid Eggeby gård var alla barn mellan 5–16 år välkomna och som inte kan simma längre än 25 meter. Simskolan har genomförts i tre nivåer; nybörjare, fortsättning och ”Fisken”. Fisken är första steget att simma på djupt vatten. Tyngdpunkten ligger i att först träna vattenvana; flyta, doppa och andas för att sedan fortsätta med benspark och armtag på mage och rygg. En viktig förutsättning för lärande är att undervisningen är rolig. Därför görs övningarna i form av olika lekar och utmaningar.

− Vi upplever sommarsimskolan i Järvabadet som en stor succé. Vi har kunnat ta emot de barn som velat delta, men har behövt begränsa antal veckor de önskat då efterfrågan varit så stor. Utan Einar Mattsson och andra stöttande företag hade det varit omöjligt att genomföra simskolan till det låga priset av 100 kr per vecka och barn, berättar Karin Hellström på Spårvägen Simförening.

Totalt under veckan var det 333 barn som lärde sig simma med hjälp av 15 simlärare på Järvabadet.

− Att kunna simma är livsviktigt för säkerheten i och vid vatten. I Sverige har vi en lång tradition av att i tidig ålder lära barn simma. Förutom säkerheten så öppnar simkunnigheten upp möjligheter till roliga och meningsfulla aktiviteter som att gå och bada och simma med kompisarna. Positiva upplevelser från simskolan kan också leda till att de vill fortsätta i föreningslivet och utöva simning på fritiden som tränings- eller tävlingsidrott, avslutar Karin Hellström på Spårvägen Simförening.

Fråga oss