Nyheter / 2022 / Einar Mattsson får markanvisning i Bagarmossen
2022-12-20

Einar Mattsson får markanvisning i Bagarmossen

Einar Mattsson har fått en markanvisning för nya hyresrätter i ett kompletterande lamellhus inom vår befintliga fastighet Landsfogden 4 och 6 i Bagarmossen. 1953 uppförde Einar Mattsson fastigheter med totalt 88 bostäder och tre lokaler på platsen. Markanvisningen är en direktanvisning inom Entré Bagarmossen. Arbetet med ny detaljplan är påbörjat och preliminär produktionsstart är sista kvartalet år 2028.

Affärsutvecklingschef Li Cederwall Frizzo.jpgEinar Mattsson Projekt AB:s affärsutvecklingschef Li Cederwall Frizzo. 
Foto: Erika Norell

– Vi är en stabil och långsiktig fastighetsaktör som bygger över konjunkturcyklerna. Markanvisningen i Landsfogden 6 möjliggör nya hyresrätter som kan komplettera vårt befintliga bestånd med fler mindre lägenheter om 1–1,5 rum och kök. Utöver att vi med befintliga värden kan stärka hållbarhetsarbetet och trivseln ytterligare kommer tillskottet även att göra Rusthållarvägen till en mer stadsmässig gata, i linje med stadens vision, berättar Li Cederwall Frizzo, Affärsutvecklingschef på Einar Mattsson Projekt AB. 

En del av förtätningen i Entré Bagarmossen 

Markanvisningen ligger i det som kallas för Entré Bagarmossen, en del av programmet för Bagarmossen-Skarpnäck. Här planerar Stockholm stad för cirka 525 nya bostäder och en förskola. I Einar Mattssons kvarter planerar vi att förtäta med fler hyresrätter i ett mindre lamellhus. Lägenhetsfördelningen är tänkt att komplettera området med mindre bostäder. Här har Einar Mattsson valt att anlita arkitektbyrån Semrén & Månsson Arkitektkontor

Fråga oss