Nyheter / 2022 / ”Einar Mattsson, en koncern med bra värderingar”— fredagsporträttet med Emma La Fontaine
2022-02-17

”Einar Mattsson, en koncern med bra värderingar”— fredagsporträttet med Emma La Fontaine

Pigg, uppmärksam och alltid med ett leende möter du Emma la Fontaine i receptionen. Med hög servicekompetens ända ut i fingertopparna fixar hon både möjliga och omöjliga ärenden med bravur. Hon älskar när det är mycket på jobbet och njuter lika mycket av att få spela paddel med sin pappa som att träna på gym. Med ett stort intresse för skönhet delar Emma gärna med sig av de senaste trenderna till behövande kollegor.

Emma La Fontaine färg 2 IMG_9275.jpgFoto:Erika Norell

När och hur hamnade du på Einar Mattsson?
— I april 2019 började jag på Einar Mattsson. Det var en bekant som tipsade mig om min nuvarande tjänst. Eftersom han hade pratat väldigt gott om företaget tidigare, så gjorde det mig både nyfiken och intresserad. Så jag sökte och fick det.

Vad hade du för bild av företaget då?
— Jag var inte så väl påläst innan jag började om jag ska vara ärlig, men min bild av företaget var väldigt bra sedan tidigare. Jag förstod, och kände snabbt, att detta är ett väldigt familjärt företag som värnar om både sina kunder och medarbetare.

Hur kommer det sig att du jobbar med kundservice?
— Innan jag kom till Einar Mattsson jobbade jag i butik under flera år. Att ge bra service är något jag alltid prioriterat och något jag brinner för. Att bemöta kunder, oavsett humör, är något jag själv tycker att jag är väldigt bra på.

Vad drömde du om att bli som barn?
— Redan som liten drömde jag om att bli frisör och starta en egen salong. Till salongen skulle du komma för att bli ompysslad. Så jag gick frisörlinjen i gymnasiet och praktiserade på salonger runt om i Stockholm där jag även haft extrajobb. Idag har jag lagt frisörkarriären bakom mig, men klipper fortfarande vänner och bekanta på fritiden. Det är jätteroligt att kunna hålla det intresset vid liv.

Vad har du för yrkesdrömmar framöver?
— Jag strävar alltid efter att utvecklas och lära mig mer. Eftersom jag trivs väldigt bra i fastighetsbranschen, så vi får helt enkelt se med vad och var jag hamnar framöver.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
— Det bästa med mitt jobb är att det är väldigt varierande. Oftast är det väldigt fartfyllt med många olika uppgifter. Jag får dessutom chansen att träffa så många olika personligheter. Alltifrån våra trevliga underentreprenörer, besökare och inte minst våra härliga hyresgäster och något enstaka original. Sedan är det alltid trevligt att välkomna alla fina kollegor som passerar receptionen.
Nu under pandemin har det betytt extra mycket att ha varit en utav de få medarbetare som alltid behövt vara på plats. Vi i receptionen har kunnat fortsätta ha bra och viktiga relationer med våra kollegor och entreprenörer.

Vad vill du berätta för dem som funderat på att söka anställning på Einar Mattsson?
— Att jag är stolt över att vara en del utav Einar Mattsson-koncernen, en koncern med bra värderingar. Det är ett stort företag där möjligheterna att hitta något arbete som passar dig är stort, dessutom har du stora utvecklingsmöjligheter.

Du är alltid så glad och hjälpsam. Vilket är ditt bästa knep att få en missnöjd person att bli nöjd?
— Jag försöker alltid tänka på att bemöta folk som jag själv vill bli bemött. Det är viktigt att visa att du ser och lyssnar på personen i fråga. Du vet aldrig varför den andra personen agerar som den gör. Ett stort leende på läpparna och att alltid tänka på att vara glad och trevlig, det gör det svårt för en missnöjd kund att inte gå därifrån själv med ett leende.

Vem har du lärt dig mest av hittills i koncernen?
— Oj, det är inte bara en person, utan flera stycken. Jag lär mig något nytt varje dag av alla fantastiska kollegor här.

Vem ser du upp till mest på Einar Mattsson?
— Även här har jag svårt att enbart välja en person. Det är flera på företaget som jag ser upp till. Med en sådan central roll som att stå i receptionen så har jag möjlighet att se hur olika personer tacklar saker och ting. Det är väldigt givande.

Vilken dag har hittills varit din bästa arbetsdag, och vad hände då?
— Jag gillar de dagar när det händer mycket på kontoret. Det är exempelvis alltid kul att fixa inför tillställningar på kontoret och inför våra traditionella tårt-torsdagar. På tårt-torsdagarna som håll en gång i månaden, så firar vi alla medarbetare som fyllt år under månaden och alla bjuds på massa olika tårtor. Med sång och tal från koncernchefen dessutom.

Återhämtning och att ha en lagom aktiv och avkopplande fritid gör att vi presterar bättre på jobbet. Så hur ser din bästa lediga dag ut?
— Jag startar gärna dagen lugnt med att sova ut för att sedan avnjuta en riktigt god frukost tillsammans med min pojkvän. En svårslagen favorit är avokadosmörgås med ägg och mycket chili.
Att spela paddel tillsammans med min pappa tillhör också en riktigt bra dag efter någon timme på gymmet. Att hänga på landstället i Vaxholm är också en favorit om vädret tillåter. Där kopplar jag av, gärna med ett glas vin på bryggan, och laddar ny energi. Förhoppningsvis med en hel del båtåkande under dagen.

Vad har du för intressen?
— Musik är ett stort intresse jag har. Jag lägger också en hel del tid på gymmet. Något jag alltid haft ett stort intresse för är skönhet i alla dess former – smink, hudvård, naglar och kläder. Självklart så tycker jag också om att umgås med vänner och familj.

Fråga oss