Nyheter / 2021 / Yrkesskicklige Peter Ståhl uppmärksammas med bronsavtryck efter 40 år på Einar Mattsson
2021-04-28

Yrkesskicklige Peter Ståhl uppmärksammas med bronsavtryck efter 40 år på Einar Mattsson

I ett av Stockholms största privata fastighetsbolag, Einar Mattsson, finns ovanligt mångåriga medarbetare. Familjebolaget har i årtionden var en trivsam arbetsplats med möjlighet att yrkesväxla inom koncernen. Nu har Peter Ståhl arbetat över 40 år och uppmärksammas därför särskilt med en plakett i brons. Plaketten har nu placerats synligt på en av familjens fastigheter, kvarteret Uven Större 6, som byggdes samma år som Peter anställdes.

Peter Ståhl var 23 år gammal när han började arbeta på Einar Mattsson. Han inledde sin yrkesbana som snickare, men har under sina år även arbetat på serviceavdelningen, ansvarat för fastighetsunderhållsgruppen och arbetat som besiktningsman. Med sin stora yrkesskicklighet och sitt engagemang är han en mycket uppskattad kollega som arbetat med tre generationer familjeföretagare.

Enligt tradition uppvaktas alla jubilarer på Einar Mattsson. De medarbetare som arbetat en längre tid i bolaget uppmärksammas i samband med sina 15-, 25- och 30-årsjubileum. Peter har i samband med dessa jubileer tagit emot såväl manschettknappar i silver och guld, som en tårtspade i form av en murslev. För de som arbetat så länge som 40 år har gåvorna sett olika ut. Nu ville vi införa en ny tradition på Einar Mattsson.

Vi lät därför gjuta Peters handavtryck i brons, som sedan monterades i en fastighet. Valet av fastighet blev kv. Uven Större 6, en fastighet som byggdes samma år som Peter började – år 1979.

Nu har plaketten med handavtrycket monterats i kvarteret Uven på Brännkyrkagatan 75 och finns att se i fastighetens entré. Handavtrycket avtäcktes högtidligen den 22 april. Vid avtäckningen deltog en begränsad men engagerad skara personer däribland vår koncernchef Stefan Ränk.

- Jag vill rikta ett stort tack till Peter för de insatser du gör och har gjort i mer än fyrtio år. Det är så värdefullt för oss att så bra medarbetare, med så stort engagemang, under så lång tid bidrar till vår framgång, säger koncernchef Stefan Ränk.

Plakett Peter Ståhl IMG_6660.jpgPlakett Peter Ståhl IMG_6603.jpghandavgjutning P Stahl IMG_4266.jpg

Fråga oss