Nyheter / 2021 / Stockholms Stadsmission kommer att göra skillnad genom Mötesplats S:t Paul
2021-11-09

Stockholms Stadsmission kommer att göra skillnad genom Mötesplats S:t Paul

Stockholms Stadsmission bygger en mötesplats vid S:t Pauls kyrka vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Det är en omfattande ombyggnation, renovering och modernisering av två torg som möts, som Einar Mattsson är med och finansierar.

Stockholms stadsmission.png
Illustration: Stockholms Stadsmission

Stockholms Stadsmission förvandlar gestaltnings- och innehållsmässigt en anonym del av Mariatorget till den mest spännande delen av torgmiljön med sin “Mötesplats S:t Paul”. Här kommer Stadsmissionen kunna vidareutveckla sin verksamhet och bidra till att ännu fler människor i utsatthet kan få hjälp och att ännu fler kan hjälpa till.

Stockholms Stadsmission gör skillnad

Varför en bostadsutvecklare och fastighetsägare som Einar Mattsson är med i detta, beror dels på att man sedan drygt 85 år varit med och utvecklat Södermalm via sitt fastighetägande och även i sin roll som bostadsutvecklare och byggbolag. Einar Mattsson jobbar varje dag för att göra sina områden till mer attraktiva boende- och stadsmiljöer med trygga bostäder. Einar Mattsson-koncernen tycker om stadsmissionens entreprenöriella sätt att jobba på; att ständigt finna nya sätt att hjälpa och skapa engagemang.

Invigning september 2022

Redan i september 2022 ska ”Två torg” invigas, så febril aktivitet pågår nu med att färdigställa och förstärka tak, väggar och golv, energieffektivisera, renovera fönster och få på ny fasadputs. Parallellt med detta husarbete pågår färdigställandet av utemiljön i parken runtomkring som ska kunna användas både till aktiviteter såväl som spontana eller organiserade möten.

Mitt i allt detta arbete pågår den ordinarie verksamheten på Ragnvaldsgatan 10, där utdelning av matlådor sker, där den dagliga verksamheten drivs med gruppaktiviteter som jympa, yoga, föredrag, kulturkafé och annat under den förestående vintern.

Vill du följa arbetet och kanske också stödja uppbyggnaden av Mötesplats S:t Paul, så kan du läsa mer om hur det framskrider via Stockholms Stadsmissions webbplats här.

Fråga oss