Nyheter / 2021 / Konstverken som flyttade in
2021-09-21

Konstverken som flyttade in

Fastighetskoncernen Einar Mattsson har utsmyckat sina fastigheter och bostadsområden i decennier. Den känsla som en omsorgsfullt formad miljö förmedlar kan öka attraktiviteten på en plats. Här presenter vi de nyaste tillskotten som koncernen tillfört Storstockholm.

Konstverk Einar Mattsson.jpg

Konst och utsmyckningar har en given plats i Einar Mattssons projekt och fastigheter. Verken tas fram i samarbete med konstnärer, som då får i uppdrag att skapa konst som utgår från platsen och dess kvaliteter. Syftet är att berika boendemiljön och att kittla människors sinnen och fantasi.

— Att “ta in” upplevelsen av konst och känna något för den, vilar helt på betraktaren. Min förhoppning är att konsten ska bidra till ett värde för varje betraktare. Det kan vara känslan av en omsorgsfullt formad miljö eller ökad attraktivitet för en plats. Men den kan också väcka en uppmärksamhet som kan leda till spänning, nyfikenhet eller glädje, säger Anders Ränk, delägare för Einar Mattsson-koncernen.

Konst reagerar på och tolkar samtiden — den är en naturlig och viktig del av stadsutvecklingen, både i tillägg och årsringar. Einar Mattsson tycker det viktigt att vara med att och skapa förutsättningar för det.


Dessa var 2020 års nya verk:

Labrador möter gärdsmyg
Konstnär: Eva Fornåå, kvarteret Koppången, Norra Djurgårdsstaden

Ranka
Konstnär: Johanna Karlsson, Stadhuslunden, Rissne/Sundbyberg

Variationer 
Konstnär: Sonja Larsson, kvarteret Analysen, Hagastaden

Formsteg-framsteg
Konstnär: Leonie Dahlström, kvarteret Skulpturparken, Sköndal

Fråga oss