Nyheter / 2021 / Klotter motverkas med historiska foton från kvarteret
2021-05-26

Klotter motverkas med historiska foton från kvarteret

På Einar Mattsson värnar vi om stadsbilden. Att ständigt sanera klotter är både tröttsamt, tidskrävande, svårt att göra miljömässigt och kostsamt. På en av fastigheterna på Södermannagatan har det nu monterats en typ av foliering som vi hoppas ska minska klotter. Som fastighetsägare tar vi hand om våra hus visar här att funktion och historia kan gå hand i hand.

Tidigare var miljörummets utsida en trist aluminiumplatta med ett par mindre tilltalande plastfönster för ljusinsläpp. Nu har fasaddelen folierats med ett antigraffiti-laminat som innebär att klotter inte fastnar. Om det trots allt klottras på ytan, så kan det enkelt torkas bort med en fuktig trasa, vilket är både tidsbesparande och miljövänligt. Laminatets foto är från 1910-talet från stadsdelen och föreställer korsningen Åsögatan och Södermannagatan i riktning norrut, där även Gamla Katarina kyrka kan skymtas i bakgrunden.

— Det här är ett koncept som nu används på flera fastigheter, då det bara finns positiva vinster för hyresgäster, andra boende, besökare och inte minst för fastighetsägaren, kommenterar Erik Veide, ansvarig fastighetsförvaltare på Einar Mattsson Fastighetsförvaltning.

Bakom fotot på Åsögatan 144 finns ett miljörum som maximerar alla fraktioner inklusive matavfall för våra hyresgäster. Miljörummet har även underlättat för våra avfallshanterare när de ska tömma sopkärlen. Nu kan våra hyresgäster leva mer hållbart i linje med Einar Mattsson-koncernens och Stockholms stads hållbarhetsstrategi.

Fråga oss