Nyheter / 2021 / Einar Mattssons brf Skulpturparken nominerat till Årets bygge 2022
2021-12-03

Einar Mattssons brf Skulpturparken nominerat till Årets bygge 2022

I Sköndal i södra Stockholm ligger Brf Skulpturparken som nominerats till ”Årets Bygge 2022”. Det är 83 bostäder i fem huskroppar och en specialutformad skulptur. Tidningen Byggindustrin uppmärksammar och prisar traditionsenligt samhällsbyggnadsbranschens mest spännande projekt.

skulpturparken i sköndal.jpg

– Det här projektet stärker närområdet i Sköndal och är en produkt som inte finns på platsen tidigare. Fastigheten förtjänar verkligen att bli nominerad till Årets bygge, och det ska hela projektteamet ha all heder av. Utöver arbetet med det varierade fasaduttrycket, den specialbeställda konsten och lägenheternas utformning, så hanterade vi produktionen på ett bra sätt så att vi också hade en bra arbetsmiljö. Projektet sålde bra trots en utmanande marknadssituation, och det viktigaste är att kunderna gett oss ett gott betyg efter inflyttningen, säger Peter Svensson, vd för Einar Mattsson Projekt AB och Einar Mattsson Byggnads AB.

Om brf Skulpturparken och arbetet bakom 
Bostadsrättsföreningen Skulpturparken är byggd för att certifieras enligt Miljöbyggnad guld. Tack vare en energisnål uppvärmningsteknik finns inte heller några värmeelement som stör möbleringen i rummen. I källarplan finns ett garage med elbils- och elcykelspool. De boende har också möjlighet att läsa av lägenhetens el- och vattenförbrukning på en webbsida där du ser energiåtgången i realtid

Som vanligt i en Einar Mattsson-produktion är det en genomgående hög kvalitet på både material och utförande. Bland annat är det standard med enstavsparkett, bänkskivor och fönsterbrädor av granitkomposit, kök med integrerade vitvaror och ombonade badrum.  

Trots utmaningar, som vid alla byggprojekt, så visade det sig vid slutbesiktningen när fastigheten lämnades över till bostadsrättsföreningen, att det fanns noll fel i protokollet.  

Här kan du läsa mer om tävlingen Årets bygge 2022.För mer information kontakta:  
Sara Albrecht, projektutvecklingschef, Einar Mattsson Projekt AB 0765-42 67 69

Läs mer om projektet Skulpturparken

Fråga oss