Nyheter / 2021 / Einar Mattssons årsberättelse nominerad till Svenska Designpriset
2021-09-06

Einar Mattssons årsberättelse nominerad till Svenska Designpriset

Den familjeägda koncernen Einar Mattssons årsberättelse och hållbarhetsredovisning för 2020 ”Året då vi flyttade hem” är nominerad till slutomröstningen av Svenska Designpriset i klassen ”årsredovisning - print”.

Einar Mattssons årsberättelse nominerad till designpriset.jpg

Den 6 september startade den omröstning som pågår till den 12 september på Svenska Designprisets webbplats. Einar Mattsson hoppas på många röster för sin unika produkt.

— Idén till formen av årsberättelsen grundar sig i Einar Mattssons vision att ”nästa kapitel ska vara det bästa i Einar Mattssons och stadens historia.” Vi ville skapa en trycksak som berättade och gjorde läsaren nyfiken på nästa sida och vidare till nästa kapitel. Vi ville ha en layout med en rytm och som skapar nyfikenhet och där illustrationerna är väldigt centrala. Det gör den lätt att ta till sig, personlig och känns härlig. Vi inspirerades särskilt av det stora konstintresset som finns hos Einar Mattsson, säger Karin Denfors, en av formgivarna, illustratörerna och ägarna till Edit&Björnen. 

2020 blev ett särskilt år under pandemin som påverkade både hyresgäster, bostadsrättsköpare, uppdragsgivare, samarbetspartners och inte minst hela företagets sätt att arbeta. Hur väl detta omställningsarbete fallit ut ville man visa upp från Einar Mattssons sida.

— Vi är jätteglada över att Einar Mattsson valde att satsa på oss som liten byrå. Nomineringen i designpriset betyder jättemycket för oss. Det betyder framförallt att vårt lyckade samarbete syns. Det är med stor stolthet vi kan se tillbaka på processen som har lett fram till den här färdiga produktionen, berättar Johanna Nordung Omnell, grafisk formgivare, illustratör och delägare på Edit&Björnen. 

— Det är viktigt för oss att kunna skapa en produkt som människor blir inspirerade av, att de blir sugna på att läsa den och då ser hela vår fantastiska och ibland komplexa verksamhet i en lättläst och tilltalande sammanfattning, avslutar kommunikationschef Ewelina Holm.

Vinnaren presenteras den 14 oktober under prisutdelning på Berns. Läs mer och rösta på oss på www.designpriset.se

Fråga oss