Nyheter / 2021 / Einar Mattsson utvecklar hyresrätter i Slakthusområdet
2021-01-15

Einar Mattsson utvecklar hyresrätter i Slakthusområdet

Stockholms stad har fattat beslut om att direktmarkanvisa del av fastigheten Johanneshov 1:1 i Slakthusområdets tredje etapp till Einar Mattsson. Markanvisningen medger ungefär 65 hyresrätter samt en förskola i bottenvåningen.

— 65 nya hyresrätter i ett så attraktivt läge är ett bra och viktigt komplement i stadsdelen. Att kvarteret ligger i anslutning till vår befintliga fastighet Trädskolan är en extra bonus. Nu ser vi fram emot ett bra samarbete kring detaljplanen, säger Li Cederwall Frizzo, affärsutvecklingschef på Einar Mattsson Projekt AB.

Planarbetet som påbörjas i början av 2021 beräknas pågå till 2024. Därefter ska Stockholms stad utföra arbeten med ledningar och gator. Preliminär byggstart för Einar Mattssons bostäder är i nuläget 2027 men kan komma att tidigareläggas.

Om Slakthusområdet och grannarna
I samma kvarter kommer även Micasa att uppföra lägenheter för äldrevård. Övriga kvarter inom etapp 3 är markanvisade för bostadsrätter.

Slakthusområdet kommer när det är fullt utbyggt att innehålla cirka 9 000 nya arbetsplatser, 4 000 nya bostäder och en ny tunnelbanestation. Området väntas stå helt färdigt 2033.

Fråga oss