Nyheter / 2021 / Einar Mattsson och Castellum firade samarbete i ”knyta-samman-staden-event”
2021-10-06

Einar Mattsson och Castellum firade samarbete i ”knyta-samman-staden-event”

Tisdag 5 oktober firade Einar Mattsson och Castellum sitt samarbete i Hagastaden i närvaro av bland andra Torsten Svenonius, kommunalråd i Solna stad och Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson. Med projektet Lokstallarna utvecklar och Einar Mattsson 243 trivsamma och miljöcertifierade bostäder på platsen.

Torsten Svenonius_ Solna och Joakim Larsson_Stockholm.jpgTorsten Svenonius, Solna och Joakim Larsson, Stockholm. Foto: Per-Erik Adamsson.

-  Vi har förvärvat byggrätterna från Castellum och har hittat ett mycket bra samarbete där vi kan fokusera på våra respektive styrkor. I Lokstallarna uppför Einar Mattsson 243 trivsamma brf-lägenheter tillsammans med 10 lokaler certifierade i Miljöbyggnad, säger Peter Svensson, VD för Einar Mattsson Projekt AB.

-  Vi tror på samarbete och ser gärna blandade stadsdelar. Vår styrka är de kommersiella delarna och i Infinity kommer vi ha ca 20 000 kvm uthyrbar yta för just samarbeten. Det blir bland annat coworkingytor, mötes- och konferensfaciliteter, caféer och sociala ytor, säger Martin Bjöörn, VD för Region Stockholm- Norr, Castellum.

Torsten Svenonius och Joakim Larsson fick i samband med eventet gjuta var sin hand i samma platta som sedan gjuts till brons och hängs upp i de kommande huskropparna.

Här kan du läsa mer om Lokstallarna respektive Infinity som båda har en planerad inflyttning 2025.

 

Joakim Larsson_ Peter Svensson_Martin Bjöörn och Torsten Svenonius.jpgJoakim Larsson, Peter Svensson, Martin Bjöörn och Torsten Svenonius.

Fråga oss