Nyheter / 2021 / Einar Mattsson ger julgåva till Generation Pep
2021-12-19

Einar Mattsson ger julgåva till Generation Pep

Varje år vid luciatid donerar Einar Mattsson en gåva till en verksamhet som gör viktiga insatser. I år skänker Einar Mattsson 100 000 kr till Generation Pep, en organisation som vill bidra till mer rörelse hos barn och unga.

Einar Mattsson skänker pengar till generation pep.jpgFoto: Generation Pep

− För oss som vill vända utvecklingen genom att skapa en folkrörelse för mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga, är varje bidrag till oss en möjlighet för oss att jobba intensivare och bättre. Vi tackar Einar Mattsson för den generösa gåvan, säger Generation Peps verksamhetschef Carolina Klüft.

Generation Pep arbetar utifrån visionen att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Samhällsutmaningen består i att de flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för dåligt. Dessutom finns stora skillnader mellan barn som växer upp under olika förutsättningar. För lite fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor ökar risken för bland annat depression, diabetes typ 2, sömnstörningar och hjärt-kärlsjukdom.

− Att våra barn och unga ges möjlighet att bygga upp sitt välmående och sina kroppar i tidig ålder är en viktig och proaktiv insats för ett långt och friskt liv. Här spelar Generation Pep en viktig roll via sina samarbeten och initiativ för att skapa en bred folkrörelse, säger Einar Mattssons koncernchef och delägare Stefan Ränk.

Är du nyfiken på Generation Pep och vill läsa mer om deras insatser, läs mer på deras webbplats

Fråga oss