Nyheter / 2021 / Einar Mattsson årsberättelse nominerad även till Publishingpriset
2021-10-20

Einar Mattsson årsberättelse nominerad även till Publishingpriset

Einar Mattssons årsberättelse- och hållbarhetsredovisning ”Året vi flyttade hem” är nominerad i klassen ”Årsredovisningar privat sektor” i årets upplaga av Publishingspriset.

publishingpriset nominering.jpg

— Vi ville att våra kunder, samarbetspartners och medarbetare skulle bli inspirerade och sugna på att läsa den. Nu ryms redovisningen av hela vår fantastiska och ibland komplexa verksamhet i en tilltalande sammanfattning, berättar kommunikationschef Ewelina Holm.

Publishingpriset delas ut varje år till filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. Sedan år 1990 har Publishingpriset premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. En jury bedömer bidragen, så ingen omröstning sker.

— Vi ville skapa en trycksak som berättade och gjorde läsaren nyfiken på nästa sida och vidare till nästa kapitel. Med en layout och rytm som skapar nyfikenhet, där illustrationerna är väldigt centrala. Den är lätt att ta till sig och lika personlig som familjekoncernen är tack vare Tomas Långdahl på Brandsmissions, tillgängliga texter. Vi inspirerades särskilt av det stora konstintresset som finns hos Einar Mattsson, säger Karin Denfors,en av formgivarna, illustratörerna och ägarna till Edit&Björnen.

Den 17 november tillkännages årets vinnare på webbplatsen publishingpriset.org.

Årsberättelsen blev tidigare i år även nominerad till Svenska Designpriset.

Fråga oss