Nyheter / 2021 / Efter lyckad säljstart släpper Einar Mattsson ytterligare lägenheter till försäljning i brf Telefoncentralen
2021-04-08

Efter lyckad säljstart släpper Einar Mattsson ytterligare lägenheter till försäljning i brf Telefoncentralen

I bästa läget på Telefonplan, intill Konstfack och endast hundra meter från tunnelbanan, utvecklar Einar Mattsson 157 bostäder i brf Telefoncentralen. Här planerar vi för att våra kunder kan börja flytta in under första kvartalet 2022. Redan nu pågår byggnationen för fullt, så att köpare kan följa huset under uppbyggnaden.

Nu på söndag den 11 april klockan 15.00 på webbplatsen brftelefoncentralen.se släpps ytterligare 51 lägenheter. Vid den första säljstarten var det högt tryck, då drygt 100 personer hade tagit en digital kölapp inom 30 sekunder. 

— Här kan du välja en välplanerad lägenhet i ett plan eller en ateljébostad med fem meter i takhöjd och egen ingång. Alla bostäder är nyckellösa och har tillgång till gemensamma takterrasser med växthus, pergola och möjlighet till stadsodling, fortsätter Jonas Palén, sälj- och marknadschef, Einar Mattsson Projekt AB.

Projektutvecklare Martin Michalski, Einar Mattsson Projekt AB, fortsätter:
— Målet är att ge hela området ett kvalitetslyft. Vi har tagit särskild hänsyn till social hållbarhet och miljö och det nya kvarteret som också certifieras för miljöbyggnad. Det innebär att torget blir en tryggare och plats än tidigare med mer service, fler sociala ytor, odling på taken, ny konst i entréplan och högkvalitativa bostäder här.

Om Brf Telefoncentralen — miljöbyggnad, ateljébostäder, service och glaskonst
På marken som förvärvades från Vasakronan 2019, byggs nu kvarterets tre nya hus med 157 bostäder. I projekteringen har vi tagit särskild hänsyn till hållbarhetsaspekter som socialt värdeskapande och miljö. Husen är projekterade för certifiering inom ramen för Miljöbyggnad och innehåller bland annat laddplatser för elbilar i garaget.

Glaskonst
Som i alla Einar Mattssons projekt så tillför vi konst till platsen. I brf Telefoncentralen är det i form av handblåsta glasprismor skapade av glaskonstnären Simon Klenell. Alla prismor upprepas i den tryggande belysningen på innergården.

Torget ny samlingspunkt för matglada i området
I direkt anslutning till torget kommer restaurangerna Brödernas, Bankomat och Sushi Rebellion att finnas med möjlighet till uteserveringar. Det sociala livet fortsätter på husens generösa takterrasser för alla boende. Här finns plats för möten, mingel, avkoppling och stadsodling.

Övriga delar av bottenplan kommer att innehålla ateljélägenheter med en takhöjd på fem meter i två våningar, och en egen ingång. Alla lägenheter är effektivt planerade med stora och vackra fönster.

Läs mer om brf Telefoncentralen här

Fråga oss