Nyheter / 2021 / Byggbranschens säkerhetspark inspirerade Einar Mattsson
2021-01-26

Byggbranschens säkerhetspark inspirerade Einar Mattsson

Förra veckan fick representanter från Einar Mattsson Byggnads AB möjlighet att besöka Byggbranschens säkerhetspark utanför Arlanda. Orsaken till besöket är att koncernen vill bli ännu bättre på arbetsmiljöfrågor.

En säker och hållbar arbetsmiljö, där alla medarbetare kommer hem säkert, hela och friska efter arbetsdagens slut, där vi håller ett helt arbetsliv, det skapas genom en grundad säkerhetskultur i Einar Mattsson-koncernen.

—  Att skapa en god säkerhetskultur handlar framförallt om att börja göra och reflektera. Genom att förstärka positiva beteenden skapar vi positiva konsekvenser av våra medarbetares beteenden. Det är a och o i detta livsviktiga arbete, säger Torbjörn Karlsson, Arbetschef, Einar Mattsson Byggnads AB, som var en av besökarna på plats. 

Vi behöver ha rätt förutsättningar och de skapas genom hela byggprocessen. Arbetsmiljön är inte bara vad vi gör på byggarbetsplatsen. Det handlar även om hur vi redan inledningsvis projekterar. Det handlar om vilka som ges förutsättningar att delta i projekteringen och komma med värdefull input på arbetsmiljön tidigt, både i produktions- och driftskedet.

Einar Mattsson kommer nu med nyvunnen inspiration att ta med nya goda tankar och idéer in i arbetsmiljöarbetet från besöket i parken. 


Byggbranschens säkerhetspark är en medlemsägd ekonomisk förening som har till syfte att göra byggprocesserna i Sverige säkrare.

Fråga oss