Nyheter / 2021 / 7 mars startar Einar Mattsson försäljning i Brf Telefoncentralen
2021-03-03

7 mars startar Einar Mattsson försäljning i Brf Telefoncentralen

I bästa läget på Telefonplan, intill Konstfack och 100 meter från tunnelbanan, utvecklar Einar Mattsson 157 bostäder i Brf Telefoncentralen. Einar Mattsson startar normalt försäljningen efter att projektet börjat byggas så att våra kunder kan känna sig trygga med när de kan flytta in. I Brf Telefoncentralen planerar vi att våra kunder kan börja flytta in under första kvartalet 2022.

Einar Mattsson säljer nyproducerade bostadsrätter på telefonplan.jpg

Brf Telefoncentralen sett från tunnelbanestationen.

- Vårt mål är att ge Telefonplan och området ett kvalitetslyft. Vi har tagit särskild hänsyn till social hållbarhet och miljö och det nya kvarteret som certifieras för miljöbyggnad. Det innebär också att torget blir en tryggare och plats än tidigare med mer service, fler sociala ytor, odling på taken, ny konst i entréplan och högkvalitativa bostäder. Vi har nu också kommit så långt så det du ser på säljbilderna är det som kommer att finnas på platsen, säger Martin Michalski, projektutvecklare, Einar Mattsson Projekt AB.

- I Brf Telefoncentralen kan du välja en välplanerad lägenhet i ett plan eller en ateljébostad med fem meter i takhöjd och egen ingång. Alla bostäder är nyckellösa och har tillgång till takterrasser med möjlighet till stadsodling, fortsätter Jonas Palen, sälj- och marknadschef, Einar Mattsson Projekt AB

Om Brf Telefoncentralen - miljöbyggnad, ateljebostäder, service och glaskonst
På marken som förvärvades från Vasakronan 2019, byggs nu kvarterets tre nya hus med 157 bostäder. I projekteringen har vi tagit särskild hänsyn till hållbarhetsaspekter som socialt värdeskapande och miljö. Husen är projekterade för certifiering inom ramen för Miljöbyggnad och innehåller bland annat laddplatser för elbilar i garaget.

Som i alla Einar Mattssons projekt så tillför vi konst till platsen. I Brf Telefonscentralen är det i form av handblåsta glasprismor skapade av glaskonstnären Simon Klenell. Alla prismor upprepas i den tryggande belysning­en på innergården.

I direkt anslutning till torget kommer restaurangerna Brödernas, Bankomat och Sushi Rebellion att finnas med möjlighet till uteserveringar. Det sociala livet fortsätter på husens generösa takterrasser för alla boende. Här finns plats för möten, mingel, avkoppling och stadsodling.

Övriga delar av bottenplan kommer att innehålla ateljélägenheter med en takhöjd på fem meter i två våningar, och en egen ingång. Alla lägenheter är effektivt planerade med stora och vackra fönster.

Läs mer om projektet Telefoncentralen

Fråga oss