Nyheter / 2020 / Hur bröderna Mattsson skapade varsin byggjätte
2020-01-21

Hur bröderna Mattsson skapade varsin byggjätte

I en artikel i Fastighetsnytt idag berättar de om ett viktigt stycke näringslivshistoria. Den om bröderna Mattsson, varav en av dem var Einar Mattsson, vår grundare.

Einar var äldst i en syskonskara om sex barn, och var elva år äldre än minstingen John (skaparen av JM). Och under början och mitten av 1900-talet hann mycket hända med svenskt utbildningsväsende – händelser som bidrog till skillnader i brödernas livsåskådning. Det påverkade även deras uppbyggande av sina företag.

Läs hela artikeln "Så skapade bröderna Mattsson varsin byggjätte" här.

Vi rekommenderar också Gunilla Wettergrens bok om Einar och företaget i "Byggmästarns resa 1904-2004" om du vill läsa mer om vår stolta historia och mer om Einars bakgrund och förhållningssätt.

Du kan också se film om hur Einars grundvärderingar är omsatta i företaget idag här:

2020-06-30
Håll avstånd, håll ut, rädda liv
Vi ber dig som har ett ärende att inte besöka oss eller ta emot besök från oss om du har hosta, feber, snuva eller ont i kroppen. Kontakta oss istället via telefon, mejl eller felanmälan.

Vi på Einar Mattsson gör allt för att du som kund ska känna dig trygg med oss. Våra kunder och medarbetares säkerhet har därför högsta prioritet. Vi följer löpande utvecklingen av situationen med anledning av Coronaviruset/Covid-19  och anpassar våra arbetsmetoder därefter.  Läs mer.
Fråga oss