Nyheter / 2020 / Punktsprinkler i soprum förhindrade brand i Einar Mattssons fastighet
2020-02-26

Punktsprinkler i soprum förhindrade brand i Einar Mattssons fastighet

Som fastighetsägare ansvarar Einar Mattsson för sina boendes säkerhet och trygghet. Efter upprepade bränder i soprum installerade fastighetsförvaltaren Monika Biela punktsprinklers.

Trots instruktioner om hur avfall ska hanteras, kampanjer, upplysande skyltar och andra uppmaningar slängs ibland fimpar och annat lättantändligt ned i soprummen. Det går fort från en liten till brand till en fullskalig brand som riskerar att skada människor och förstör fastigheten. 

– Den här investeringen lönade sig direkt. Vi utsattes för ännu en brand och tack vare vår nyinstallerade sprinkler förhindrades branden denna gång. Efter detta har bränderna i soprummen upphört helt, berättar Monika Biela som tagit initiativ till denna lösning.

Punktsprinklern installeras i taket. Värmesensorer känner av värmeökningen och löser då ut ett stort moln av brandsläckningspulver i hela rummet så att elden kvävs.

Lönsam investering i säkerhet
Sprinklern är en billig lösning i förhållande till andra typer av dyrare brandskydd. Det blir också en lägre saneringskostnad jämfört med den kostnaden som uppstått av alla de skador som kunnat uppstå av en brand och en efterföljande omfattande sanering.

Hyresgästföreningen hyllar Einar Mattsson
Fastighetsförvaltare Monika Biela passade på att fräscha upp soprummet i samband med installationen av punktsprinklern. Trevliga naturbilder i en tvättningsbar plastfilm förgyller nu väggarna och hon har fått uppskattande ord av Hyresgästföreningen lokalt.

– Vi i Hyresgästföreningen har bara fått enormt fin feedback. Vi hade detta uppe på årsmötet nyligen och det var bara bra respons från alla. Det nya systemet fungerar, alla sköter sig och använder soprummen fullt ut. Snyggt emballerade påsar, ingen dålig lukt utan fräscht och rent, säger Gunnel Isehag, från den lokala Hyresgästföreningen.

Punktsprinklers installerades under sista kvartalet 2019. 

Fråga oss