Nyheter / 2019 / Rösta på nr 6, Haga Nova, till “Årets Stockholmbyggnad”
2019-04-17

Rösta på nr 6, Haga Nova, till “Årets Stockholmbyggnad”

”Ambitiös bostadsarkitektur med kvalitet. Ett rationellt hus med egen form. Byggnaden är lockande och ger ett tydligt exklusivt intryck utan att för den skull sticka ut för mycket.” Så lyder juryns omdöme om Hagastadens mest spektakulära fasad.

Stockholmarnas favorit
Varje år utser stockholmarna sin favorit bland de byggnader som färdigställts under föregående år. Du kan nu gå in och rösta på oss via tävlingens webbplats, e-post, brev eller sms. Vinnaren presenteras vid en ceremoni i Stockholmsrummet den 5 juni.

På nomineringssidan här, ser du bilder på den magnifika byggnaden, vars bottenvåning används av bland annat förskolor för områdets barn. På nomineringssidan kan du också läsa mer om huset.

– Vi är stolta över att finnas med i detta sammanhang. Vår spektakulära fasad sticker ut bland övriga nomineringar, säger Sara Albrecht Merkel, Projektutvecklingschef, i en kommentar till tävlingen.

Rickard Burman, Projektutvecklare Haga Nova, varför ska man rösta på Einar Mattssons bidrag?

– Haga Nova är ett distinkt arkitektoniskt tillskott till området inspirerat av sekelskiftets Manhattan, som tillför Hagastaden ett stort utbud av väldesignade bostäder och ett serviceutbud som bidrar till en mer levande stadsdel.

Rösta på finalist nummer 6!
Läs instruktionerna för tävlingen här och rösta på oss idag.

Fråga oss