Nyheter / 2019 / Restaurang Eatnam öppnar i S:t Paul
2019-02-10

Restaurang Eatnam öppnar i S:t Paul

Vietnamesisk mat är sedan några år en het trend för Stockholms restauranggäster. Snart kan Götgatsbackens besökare ta del av nya matupplevelser från Saigon. I höst slår restaurang Eatnam upp portarna i Einar Mattssons ikoniska fastighet S:t Paul i korsningen Götgatan/Sankt Paulsgatan.

Menyn hämtar inspiration från ägarens mormors recept på nudelsoppor, nudelsallader och färska vårrullar smaksatta med färska örter och fisksås. Flera maträtter på menyn är naturligt fria från gluten och laktos, och det finns flera vegetariska och veganska alternativ.

– Det känns jättekul att öppna i S:t Paulskvarteret. Vi tror att Södermalmsborna kommer att uppskatta vårt sätt att presentera autentisk vällagad vietnamesisk husmanskost. Maten ska ätas som den gör i Vietnam, så inomhusmiljön satsar vi lite extra på, säger Cecilia Ly, Eatnams ägare.

Lokalen på Södermalm omfattar cirka 265 kvadratmeter och erbjuder lunch och middag i en trivsam miljö som sommartid expanderar ut med en solig uteservering på Sankt Paulsgatan.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats få Eatnam till oss. Vietnameisk husmanskost blir ett suveränt komplement till Södermalms barer och restauranger. Det nya S:t Paul-kvarteret stärker Götgatsbackens utbud av uteserveringar och matglädje,” säger Martin Fors, fastighetschef på Einar Mattsson AB.

Eatnam blir fastighetens fjärde kommersiella hyresgäst, sedan tidigare har Technopolis via co-workingkonceptet UMA Workspace hyrt kontorsplanen och prisade burger-kedjan Bastard Burgers tecknat avtal på en restauranglokal. Apple Premium Reseller-partnern Digital Inn etablerar sig i hörnlokalen. Verksamheterna kommer att öppna under hösten/vintern 2019.

Fråga oss