Nyheter / 2019 / Blogg: Praktikant hos Einar Mattsson: ”Nu vet jag hur en kommunikationsavdelning arbetar”
2019-03-25

Blogg: Praktikant hos Einar Mattsson: ”Nu vet jag hur en kommunikationsavdelning arbetar”

Jag heter Frida Mellström och går sista året på ekonomiprogrammet på Tullinge gymnasium. Nu under vårterminen var det dags för praktik, så under tre veckor fick jag den stora möjligheten att praktisera på kommunikationsavdelningen på Einar Mattsson. Det var skönt att komma bort ifrån skolan och få ett litet miljöbyte. Jag fick använda mina teoretiska kunskaper som jag fått av skolan i praktiken.


Snabbt en i gänget

Min upplevelse av praktiken var väldigt bra. Alla på kommunikationsavdelningen och på huvudkontoret var trevliga och välkomnande. Det tog inte lång tid innan jag kände mig som en del av gänget. Arbetsuppgifterna har varit varierande, vilket har gjort att dagarna aldrig blivit långtråkiga.

Arbetsuppgifter
Under de här tre veckorna på kommunikation har jag fått möjligheten att följa med Katarina och Erika på ett frukostseminarium som handlade om konverteringsoptimering. Jag har också varit med i olika möten där jag fått en inblick i hur personaltidningen produceras. Vem gör vad, om vad skriver man artiklar och hur skrivs artiklar till just den målgruppen.

Utöver det har jag också fått möjlighet att se andra delar av verksamheten genom att besöka nyproduktionsbygget Koppången i Norra Djurgårdstaden. Sedan har jag också analyserat och jämfört Einar Mattssons webbplatser, sociala medier och filmer mot konkurrenter.

Framtidsplaner
Efter studenten ska jag sommarjobba. Under hösten ska jag spendera nio månader i Luleå som flygbassäkerhetssoldat på F21. Mitt mål inom grundutbildningen är att antingen bli gruppchef eller hundförare, avsett vad tror jag att det blir en bra erfarenhet att ha med sig i bagaget. Efter lumpen är visionen att studera vidare på antingen högskola eller universitet, men till vad vet jag inte ännu.

// Frida

Fråga oss